Liaukitės gadinę morkas – perskaitykite šį patarimą

Kai mes valgome daugiau daržovių, įsivaizduojame, kad maitinamės sveikai. Bet tai ne visada tiesa. Daržovės – puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, bet reikia jas tinkamai paruošti, kad pasisavintume kuo daugiau jose glūdinčių naudingųjų medžiagų.

Nepjaustykite morkų prieš virdami – verčiau jas virkite sveikas.<br>123rf nuotr.
Nepjaustykite morkų prieš virdami – verčiau jas virkite sveikas.<br>123rf nuotr.
Nepjaustykite morkų prieš virdami – verčiau jas virkite sveikas.<br>123rf nuotr.
Nepjaustykite morkų prieš virdami – verčiau jas virkite sveikas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 3, 2015, 12:23 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 3:55 AM

Morkos – geras vitaminų C, K ir betakaroteno šaltinis. Jeigu valgydami morkas norite gauti kuo daugiau šių medžiagų, įsidėmėkite porą patarimų.

Kaip jūs verdate morkas? Supjaustote ir suberiate į vandenį? Neteisinga. Išvirkite sveikas morkas, tik po to jas supjaustykite. Verdant supjaustytas morkas, netenkama daugybės vertingųjų medžiagų. Jeigu jas virsite sveikas – išsaugosite daugiau mikroelementų.

Įsiminkite ir kitą dalyką: virtos morkos yra naudingesnės nei žalios. Karštyje suyra ląstelių sienelės, dėl to vertingosios medžiagos tampa lenviau pasisavinamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.