Naminė varškė, kiek teko pastebėti, labai populiarus receptas interneto forumuose. Nežinau tiksliai, kas šio recepto autorius, neradau pirminių šaltinių. Receptas labai labai paprastas ir greitas. Vos per keletą minučių turėsite namie šviežios, skanios, saldžios varškės.
Jogurtą galite pakeisti kefyru, taip pat galima keisti ir pieno bei jogurto/kefyro santykį.
Iš šito kiekio man gavosi apie 280 g varškės.
Ką daryčiau kitaip kitąkart? Iš smalsumo pamėginčiau kitokį pieno ir jogurto santykį (1 litras su 1 litru). Tik dėl įdomumo ir palyginimui, ne todėl, kad šita varškė būtų bloga ar neskani.
Kaip pasigaminti naminę varškę
Ingredientai
1 litras pieno
500 ml natūralaus jogurto
Gaminimo eiga
1. Pieną užvirkite.
2. Supilkite jogurtą, dar truputį pakaitinkite, kol sutrauks pieną.
3. Nukoškite varškę.
Daugiau – bakingsecrets.lt