Kaip pasigaminti naminę varškę? Prireiks vos kelių minučių

Kartais taip norisi šviežių, sveikų, saugių naminių produktų be konservantų ir kitų nemalonių ir neskanių priedų. Buvo laikas, kai namuose kepdavau duoną, gamindavau natūralų jogurtą ir valgydavom pasigardžiuodami, juk pagaminti savomis rankomis, natūralūs ir skanūs. Labai palaikau tokias idėjas ir pastangas, taigi kodėl gi nepasidalinus patirtimi ir puikiais naminiais receptais?

Naminė varškė.<br>E.Videikienės nuotr.
Naminė varškė.<br>E.Videikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė (bakingsecrets.lt)

Nov 22, 2015, 6:04 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:18 AM

Naminė varškė, kiek teko pastebėti, labai populiarus receptas interneto forumuose. Nežinau tiksliai, kas šio recepto autorius, neradau pirminių šaltinių. Receptas labai labai paprastas ir greitas. Vos per keletą minučių turėsite namie šviežios, skanios, saldžios varškės.

Jogurtą galite pakeisti kefyru, taip pat galima keisti ir pieno bei jogurto/kefyro santykį.

Iš šito kiekio man gavosi apie 280 g varškės.

Ką daryčiau kitaip kitąkart? Iš smalsumo pamėginčiau kitokį pieno ir jogurto santykį (1 litras su 1 litru). Tik dėl įdomumo ir palyginimui, ne todėl, kad šita varškė būtų bloga ar neskani.

Kaip pasigaminti naminę varškę

Ingredientai

1 litras pieno

500 ml natūralaus jogurto

Gaminimo eiga

1. Pieną užvirkite.

2. Supilkite jogurtą, dar truputį pakaitinkite, kol sutrauks pieną.

3. Nukoškite varškę.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.