Kartą nusipirkę šių gėrybių galėsite jomis džiaugtis vėl ir vėl

Dažnas ant virtuvės palangės arba balkone augina prieskonines žoleles, kad visada turėtų šviežių po ranka. Tačiau ir be jų yra daug daržovių ar vaisių, kurių dalį įmerkus į vandenį arba dirvožemį jie išleis šaknis ar lapelius.

Salierai.<br>123rf nuotr.
Salierai.<br>123rf nuotr.
Romaninės salotos.<br>123rf nuotr.
Romaninės salotos.<br>123rf nuotr.
Kalendros.<br>123rf nuotr.
Kalendros.<br>123rf nuotr.
Svogūnų laiškai.<br>123rf nuotr.
Svogūnų laiškai.<br>123rf nuotr.
Bazilikai.<br>123rf nuotr.
Bazilikai.<br>123rf nuotr.
Kininis kopūstas.<br>123rf nuotr.
Kininis kopūstas.<br>123rf nuotr.
Prieskoninės žolelės visada praverčia virtuvėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prieskoninės žolelės visada praverčia virtuvėje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Česnakai.<br>123rf nuotr.
Česnakai.<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Jauna imbiero šaknis.<br>123rf nuotr.
Jauna imbiero šaknis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Mar 9, 2016, 6:25 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 7:21 AM

Štai augalai, kuriuos galima užsiauginti namuose vėl ir vėl. Žemiau rasite ir vaizdo siužetą.

Ananasas 

Nukirskite viršutinę ananaso dalį su lapais. Apatinius lapus pašalinkite, kol liks keli centimetrai pliko stiebo. Įmerkite ją į vandenį. Jau po penkių dienų pamatysite mažas šaknis. Po trijų savaičių galite persodinti į vazoną. Tiesa, derliaus teks palaukti – juo galėsite džiaugtis po 18 mėnesių.

Kininis kopūstas

Įmerkite šio augalo šaknis ir palikite gerai apšviestame kambaryje maždaug 1-2 savaitėms. Po to galėsite įsodinti augalą į vazoną, kur jis išaugs iki normalaus dydžio kopūsto.

Salierai

Nupjaukite saliero apatinę dalį ir įdėkite jį į stiklinę ar puodelį, pripildytą vandens. Palikite įmerktą augalo dalį saulėje. 

Greitai centre pradės dygti lapeliai – nauji stiebeliai. Kai jie ūgtelės, galite persodinti augalą į žemę. 

Imbierai

Pasirinkite šakniastiebį su daug gumbų. Į puodynę sodinkite gumbu aukštyn. Po mėnesio ar dviejų imbieras bus sužaliavęs, tuomet persodinkite į dirvą. Rudenį galėsite kasti šviežius šakniastiebius.

Romaninės salotos

Šių salotų keras pradės vėl augti, jeigu jo pagrindą pamerksite į vandenį ir palaikysite kelias dienas. 

Nauji lapeliai pradės augti iškart, o vėliau galėsite juos persodinti į žemę.

Svogūnų laiškai

Svogūnų laiškai pradės augti, jeigu pamerksite svogūno galvą į nedidelę vandens stiklinę. Tik nepamirškite, kad šiems augalams reikia nemažai šviesos.

O jeigu įsigijote jaunų svogūnų laiškų su šaknimis, nupjaukite apatinę dalį ir pamerkite į vandenį – po penkių dienų galėsite skinti jaunus laiškus arba persodinti svogūnus į dirvožemį. 

Taip pat galite nupjauti svogūno galvos apatinę dalį ir pasodinti į dirvožemį – po kelių dienų ims dygti svogūnų laiškai. 

Česnakai

Česnakai gali lengvai išleisti šaknis ir įmerkti į vandenį puikiausiai augti. Jų ūgliai yra subtilaus skonio ir labai pagardins padažus ar salotas.

Bazilikai

3-4 centimetrų ilgio bazilikų šakeles pamerkite į vandens stiklinę ir palikite saulėtoje vietoje.

Vos tik jie paaugs dvigubai, persodinkite bazilikus į žemę, ir greitai galėsite džiaugtis sveikais, visiškai užaugusiais augalais.

Blakinė kalendra

Kalendra yra dar vienas augalas, kuris puikiausiai auga, vos pamerktas į vandenį.

Persodinkite jį po keleto dienų ir pasiruoškite mėgautis puikiu aromatu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.