Žinoma kulinarė patarė, kaip lengvai sunokinti avokadą

Avokadas yra puikus vaisius, tikra vitaminų bomba, apie kurio naudą rašyta ne kartą. Bet jis turėtų būti gerai sunokęs, antraip nepasižymės reikalingomis skoninėmis savybėmis. Be to, jeigu jį prireiks sutrinti, tai padaryti gali būti sudėtinga.

Nesunokęs avokadas neturi dalies savo skoninių savybių, todėl svarbu jį sunokinti.<br>123rf nuotr.
Nesunokęs avokadas neturi dalies savo skoninių savybių, todėl svarbu jį sunokinti.<br>123rf nuotr.
Renata Ničajienė patarė, ką daryti, nusipirkus nesunokusį avokadą.<br>D.Umbraso nuotr.
Renata Ničajienė patarė, ką daryti, nusipirkus nesunokusį avokadą.<br>D.Umbraso nuotr.
Renata Ničajienė patarė, ką daryti, nusipirkus nesunokusį avokadą.<br>D.Umbraso nuotr.
Renata Ničajienė patarė, ką daryti, nusipirkus nesunokusį avokadą.<br>D.Umbraso nuotr.
Patiekalo gaminimo eiga.<br>D.Umbraso nuotr.
Patiekalo gaminimo eiga.<br>D.Umbraso nuotr.
Patiekalo gaminimo eiga.<br>D.Umbraso nuotr.
Patiekalo gaminimo eiga.<br>D.Umbraso nuotr.
Lašišų kapotinis su avokadais yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurių yra abiejose sudėtinėse dalyse.<br>D.Umbraso nuotr.
Lašišų kapotinis su avokadais yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurių yra abiejose sudėtinėse dalyse.<br>D.Umbraso nuotr.
Lašišų kapotinis su avokadais yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurių yra abiejose sudėtinėse dalyse.<br>D.Umbraso nuotr.
Lašišų kapotinis su avokadais yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurių yra abiejose sudėtinėse dalyse.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 9, 2016, 6:07 PM, atnaujinta May 29, 2017, 9:18 PM

Ar žinote, kaip atskirti gerai sunokusį avokadą nuo pernokusio ar nesunokusio?

Tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ autorė Renata Ničajienė sufleruoja: prinokusio avokado galiukas turi būti ne žalias, ne rudas, bet gelsvas.

Tad ką daryti, jeigu nusipirkote neprinokusį avokadą? Anot R.Ničajienės, jį sunokinsite, įdėję į popierinį maišelį kartu su obuoliu ar bananu ir palikę pastovėti kambario temperatūroje. Taip avokadas sunoks vos per vieną ar kelias dienas, pasidarys minkštas ir tinkams naudoti.

Savo knygoje „Gero maisto dienoraštis. Pavasaris“ R.Ničajienė dalinasi ne vienu sveiku patiekalu, kurio sudedamoji dalis yra avokadas.

Siūlome jums pabandyti pasigaminti nesudėtingą ir gardų patiekalą, idealiai tinkantį pavasario vakarienei. Tai – lašišų kapotinis su avokadais.

Patiekalą sudaro visiškai nedaug sudedamųjų dalių: lašišą, avokadas, raudonieji svogūnai, kurių skonis yra švelnesnis nei geltonųjų, citrina, šlakelis aliejaus, šiek tiek druskos, pipirų ir prieskoninės žolelės.

Lašišos kapotiniui reikės:

100 g sūdytos arba lengvai parūkytos lašišos filė

1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių

1 šaukštelio šaltai spausto alyvuogių aliejaus

Maltų juodųjų pipirų pagal skonį

2 šaukštelių kaparėlių

Daigų papuošti

Avokadų trintiniui reikės:

1 sunokusio avokado

1 valgomojo šaukšto cintrinų sulčių

Jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Pusės nedidelio raudonojo svogūno.

Lašišos filė smulkiai supjaustykite ir kiek pakapokite peiliu. Kaparėlius irgi sukapokite ir sumaišykite su kapota žuvimi. Viską sumaišykite su maltais pipirais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite jo kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu. Avokadą sutrinkite trintuvu ir gardinkite druska, pipirais, smulkiai pjaustytu raduonuoju svogūnu ir citrinų sultimis. Išmaišykite, kad gautumėte vientisą žalią masę.

Į konditerinį žiedą pirma šaukštu įdėkite trintus avokadus ir kiek paspauskite, o ant viršaus sukrėskite ir šaukštu paspauskite kapotą lašišą.

Taip paruoštą sluoksniuotį konditeriniame žiede apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sutvirtėtų.

Prieš nešdami sluoksniuotį į stalą, išimkite jį iš konditerinio žiedo tiesiai į lėkštę. Jo viršų papuoškite saulėgrąžų ar ridikėlių daigais.

Lašišų kapotinis su avokadais, pasak dietistės Tomos Eroglu, yra puikus būdas į savo mitybą įtraukti nepakeičiamų riebalų rūgščių, kurių yra abiejose sudėtinėse dalyse. Lašišose dar yra gausu vitamino B12 ir kitų B grupės vitaminų bei seleno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti