Nebrangiai, bet šauniai: 8 idėjos įsimintinam gimtadieniui

Kišenėje nešlama milijonai, todėl apie didelę puotą prabangiame restorane su dideliu būriu svečių šiuo metu galite tik pasvajoti, tačiau atsisakyti savo gimtadienio šventės tikrai nereikia.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Nebijokite savo svečių paprašyti vietoje gėlių ar dovanų atsinešti savo firminį šventinį valgį. Bus smagu ir ragauti, ir palyginti draugų skonį.<br>123rf nuotr.
Nebijokite savo svečių paprašyti vietoje gėlių ar dovanų atsinešti savo firminį šventinį valgį. Bus smagu ir ragauti, ir palyginti draugų skonį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 9:00 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:25 PM

Patikėkite, net ir namuose galima surengti puikų gimtadienio vakarėlį, kurį ilgai prisiminsite ir jūs, ir jūsų svečiai. O geriausia tai, kad norint šauniai paminėti savo svarbiausią dieną, jums visai nereikės išleisti šimtų eurų.

Štai jums paprastos, tačiau smagios aštuonios idėjos, kaip be didelės įtampos ir nebrangiai surengti tokią gimtadienio šventę, apie kurią visi kalbės dar ilgai.

1. Protingai sudarykite svečių sąrašą. Ar tikrai norite į savo šventę sukviesti visus savo pažįstamus? Suteikite sau dovaną – į savo šventę sukvieskite tik tuos žmones, su kuriais visada jaučiatės gerai. Kadangi skaičiuojate pinigus, protingiausia būtų pakviesti ne daugiau nei 10 pačių artimiausių širdžiai mielų žmonių.

2. Nebūtina išleisti daugybės eurų namams puošti. Didelės šviežių gėlių puokštės labai gražu, bet taip pat ir labai brangu. Taigi namų dekoracijoms pasirinkite kažką pigiau. Juolab, kad gėlių gimtadienio proga sulauksite iš savo svečių.

Verčiau nušvieskite savo namus įvairiaspalvėmis lemputėmis. Tam puikiai tiks ir kalėdinės dekoracijos. Elegancijos ir jaukumo namams suteiks žvakės. Prisiminkite – tinkamas apšvietimas visada padės sukurti norimą šventinę nuotaiką.

3. Nustebinkite savo svečius neįprastais gėrimais. Pavyzdžiui, paruoškite didelį indą citrusinių vaisių gėrimo. Viskas, ko jums prireikės – vandens, citrinos, žaliosios citrinos ir apelsinų skiltelių, šiek tiek cukraus ir kokteilinių vyšnaičių papuošimui.

Įspūdingai atrodys ir arbūze patiektas gaivus vaisių gėrimas, kurį paruošti labai paprasta. Jums tereikės perpjauti per pusę arbūzą, išskobti jo minkštimą, jį sutrinti su citrinos sultimis, braškėmis, trupučiu cukraus ir daug ledukų. Nebrangus, viliojančiai atrodantis ir vasara kvepiantis skanus gėrimas bei šventinė nuotaika – garantuoti.

4. Viena žvakutė ir šimtas tortų. Kodėl gi ne? Juk gimtadienis – tai tortadienis. Savo svečius nustebinkite originaliu desertų vakarėliu, kuriame ir jūs, ir jūsų svečiai galės iki soties mėgautis tik saldžiais skanėstais.

Kad neptritrūktų veiklos ir juoko, skanumynus ruoškite visi drauge. Vieni kepkite keksiukus, kiti ruoškite vaisių ir ledų desertus. Nebrangių, lengvai pagaminamų ir skanių desertų receptų idėjų yra tikra galybė. Tad pasiraitokite rankoves! O jeigu konditerija nėra jūsų stiprioji pusė – ne bėda. Rinkitės jau paruoštus profesionalių konditerių gardžius desertus, kurių visuomet galite rasti prekybos tinkle „IKI“.

5. Kas sakė, kad gimtadienio užkandžiams tinka tik prabangios austrės? Nustebinkite savo svečius užkandžiais, kuriuos per šeimos šventes ruošdavo jūsų mama. Net ir toks įprastas, lyg mamos darytas netikras zuikis teminio vakarėlio metu ir jus, ir jūsų svečius nukels į malonių prisiminimų šalį.

Jei neturite laiko užkandžių ruošti patys, puikiausiai tiks „IKI“ prekybos tinklo kulinarijos ekspertų paruošti kokybiški ir švieži gardūs valgiai.

Nebijokite savo svečių paprašyti vietoje gėlių ar dovanų atsinešti savo firminį šventinį valgį. Bus smagu ir ragauti, ir palyginti draugų skonį. Be to, pavyks sutaupyti prabangiems valgiams.

6. Kam samdyti didžėjų? Jūs ir patys galite sudaryti kuo puikiausią vakarėlio metu grojamos muzikos sąrašą. Gimtadieniui puikiai tiks jūsų gimimo metų geriausių šimto dainų grojaraštis. Juos tikrai lengvai rasite paieškoję internete. Namai skambės nuo juoko, dainų ir šokių iki paryčių.

7. Išnaudokite stipriąsias savo svečių puses. Galbūt jūsų draugų rate yra profesionalus šokėjas? Galbūt kažkas moka gražiai groti gitara ir dainuoti? Paprašykite jų padovanoti jums geriausią gimtadienio dovaną – surengti pasirodymą jūsų šventės metu. Tegul šokantis bičiulis pamoko visus šventės dalyvius smagaus šokio judesių, o grojantis svečias tegul surengia nedidelį koncertą, prie kurio prisijungs ir visi kiti. Galbūt jūsų šventė virs tikru talentų šou.

8. Po kiekvieno vakarėlio namų šeimininkui lieka krūva nesuvalgytų valgių. Sukvieskite bičiulius vėlyvų pusryčių! Bus puiki proga prisiminti vakar dienos linksmybes ir smagiai drauge pasijuokti. Juk, galų gale, geriausia gimtadienio dovana – laikas, praleistas su pačiais mylimiausiais draugais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.