Kuo gardinsite kepsnius? Pasigaminkite savo padažą – tai lengva!

Pomidorų padažas – neatsiejama lietuviškos iškylos gamtoje dalis.  Virtuvės šefė Liucija Makovska siūlo paįvairinti iškylos valgiaraštį ir pasigaminti įdomesnių padažų, kurie ne tik paskanins mėsą, bet ir nustebins kiekvieną gurmaną.

Pasigaminkite įdomesnių padažų, kurie ne tik paskanins mėsą, bet ir nustebins kiekvieną gurmaną.<br>123rf nuotr.
Pasigaminkite įdomesnių padažų, kurie ne tik paskanins mėsą, bet ir nustebins kiekvieną gurmaną.<br>123rf nuotr.
Liucija Makovska siūlo paįvairinti iškylos valgiaraštį ir pasigaminti įdomesnių padažų, kurie ne tik paskanins mėsą, bet ir nustebins kiekvieną gurmaną.
Liucija Makovska siūlo paįvairinti iškylos valgiaraštį ir pasigaminti įdomesnių padažų, kurie ne tik paskanins mėsą, bet ir nustebins kiekvieną gurmaną.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2016, 9:43 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:16 AM

Vienas tokių – rabarbarų padažas, kuris puikiai tiks prie vištienos, kiaulienos ar jautienos.

Anot picerijų tinklo „Čili pica“ virtuvės šefės L.Makovskos, šio padažo skonis rafinuotas ir įdomus, o jį pasigaminti nesudėtinga.

„Sudėkite į puodą 3 susmulkintus rabarbarus, užpilkite pusę stiklinės vandens ir ant silpnos kaitros pavirkite apie 10 minučių.

Tada sudėkite vieną smulkiai supjaustytą svogūną, 2-3 skilteles česnako, vieną stiklinę bet kokio pomidorų padažo, pusę stiklinės rudojo cukraus, ketvirtį stiklinės obuolių sidro acto, valgomąjį šaukštą Viusterio (Worcestershire) padažo ir garstyčių. Viską sudėję patroškinkite dar apie 15 minučių“, – receptu dalijosi šefė.

Jeigu norite nuo tradicinės lietuviškos virtuvės pabėgti kiek tolėliau, L.Makovska siūlo rinktis ispanų ir meksikiečių pamėgtą salsos padažą.

Šis padažas yra labai spalvingas, charakteringas, vasariškas bei lengvas. Jis taip pat yra labai sveikas – jis kupinas vitamino C, jame labai mažai riebalų.

„Salsai pagaminti reikia labai susmulkinti (sutrinti trintuvu) šias daržoves: pomidorą, papriką, aitriąją papriką. Jų mišinį pagardinti bazilikais arba kalendromis, laimo sultimis, smulkiai supjaustytu raudonuoju svogūnu, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi“, – ingredientus išvardijo picerijų tinklo virtuvės šefė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.