Tačiau ar žinojote, kad galima užšaldyti ir, pavyzdžiui, avokadus ar pieną?
Yra ir daugiau produktų, kurių galbūt neįsivaizdavote savo šaldiklyje. Siūlome susipažinti su dešimtimi įdomiausių.
1. Avokadai
Galima kuo puikiausiai užšaldyti sutrintą avokadą. Tiesiog prieš jį trindami įpilkite ir paprastos arba žaliosios citrinos sulčių (vienam avokadui – vienas valgomasis šaukštas sulčių), kad šis vaisius neprarastų spalvos.
Supakuokite taip paruoštą avokadą į oro nepraleidžiančią pakuotę ir laikykite šaldiklyje.
2. Bananai
Jie ne tik idealiai tinka glotnučiams. Iš bananų galite pagaminti ir ledus, kurie, tiesą sakant, turi tikrų ledų skonį! Tai ir magiška, ir naudinga.
Supjaustykite bananus ir, įdėję į maišelį ar sandarų indą, palaikykite bent porai valandų šaldiklyje. Po to įdėkite bananus į plakiklį ir patrinkite iki tirštos minkštos masės. Viskas! Liks tik suvalgyti.
Norite kiek kietesnės konsistencijos ledų? Tuomet trumpam įdėkite išplaktus bananus į šaldymo kamerą.
3. Grietinėlė
40 ar net daugiau procentų riebumo grietinėlę taip pat galima užšaldyti. Iš pradžių pakaitinkite ją 15 minučių iki 80 laipsnių temperatūros, tada greitai atvėsinkite ir įdėkite į nepraleidžiančią oro pakuotę.
Taip paruoštą grietinėlę galima laikyti daugiau nei du mėnesius. Vėliau pridėkite 0,75 dl cukraus litrui.
4. Kiaušiniai
Tik niekada nešaldykite jų lukštuose – juk skystis šaldamas plečiasi.
Kiaušinius įmuškite į dubenį, suplakite ir tik tada sušaldykite. Geriausia šaldytus kiaušinius suvartoti per metus.
5. Česnakai
Česnakai ypač tinkami šaldyti. Jūs galite šaldyti visą česnakų kekę, arba jau sutrėkštus ar supjaustytus česnakus.
Bet jie visada turi būti įdėti į orui nepralaidžią pakuotę, net ir nenulupti bei nesupjaustyti.
Taip pat galima šaldyti į alyvuogių aliejų įpjaustytą česnaką. Kadangi aliejus nesušals į ledą, česnaką galėsite iškart panaudoti bet kada, kai jo jums prireiks.
6. Pienas
Jeigu pieno neplanuojate išgerti ir bijote, kad jis sugiš, tiesiog užšaldykite jį. Šaldytą pieną galėsite naudoti kepimui ar virimui – tam jis idealiai tinka.
Ypač gerai užšaldyti pieną, kai galiojimo laikas jau yra besibaigiantis, o jūs žinote, kad nebeturėsite laiko jo sunaudoti, patariama švedų interneto puslapyje „Mitt kök“.
7. Ryžiai ir kiti grūdai
Palengvinkite sau gyvenimą, išvirdami didžiulį dubenį ryžių ar įvairių grūdų, o vėliau sušaldydami juos mažomis porcijomis, kad galėtumėte panaudoti, kada prireiks.
Galite juos arba išimti iš pakuotės rytais ir atšildyti šaldytuve pietums, arba įdėti į mikrobangų krosnelę arba puodą su šiek tiek skysčio.
8. Makaronai
Jeigu išsivirėte per daug makaronų, nesvarbu, kokios formos, galite juos tiesiog užšaldyti. Taip sutaupysite ir laiko, ir energijos.
Tiesiog išimkite makaronų perteklių iš puodo iki jiems visiškai išverdant, leiskite jiems atvėsti, o tada užšaldykite.
Neišvirkite makaronų, kuriuos šaldysite, visiškai. Antraip jie pervirs, kuomet sumanysite juos vėl įdėti į puodą ir atšildyti.
9. Kepinių tešla
Taip jau atsitiko, kad pagaminote daugiau tešlos, nei norėjote? O gal nebeturite laiko ir noro panaudoti visą tešlą kepiniams? Tuomet geriausia tešlą užšaldyti.
Padalinkite ją mažomis porcijomis, tada užšaldykite šiuos gabaliukus nepraleidžiančioje oro pakuotėje.
10. Prieskoninės žolelės
Prieskoninės žolelės išsaugos savo skonį net ir užšaldytos, tad galėsite jas naudoti gamindami valgį.
Tiesiog nuplaukite, išdžiovinkite jas ir sudėkite į oro nepraleidžiančią pakuotę.
Jūs netgi galite pagaminti sviestą su supjaustytais prieskoniais. Sviestui gardinti puikiai tiks ne tik žolelės, bet ir česnakas, citrina bei jūros druska. Sumaišykite sviestą su prieskoniais ir pagardais ir sušaldykite.