Madingiausi desertai – skaniai ir saldžiai gimtadienio šventei

Jei sekate maisto madas, jums turėtų būti įdomu, kokios mados vyrauja ir saldėsių pasaulyje. Sužinokite, kokie desertai šiuo metu ypač populiarūs – atšvęskite savo gimtadienį ir saldžiai, ir madingai.

Skanėstų mėgėjai mieliausiai renkasi natūralius, originalaus skonio desertus, kurie gaminami naudojant šviežias uogas, uogų tyres ir net pikantiškus prieskonius.<br>123rf nuotr.
Skanėstų mėgėjai mieliausiai renkasi natūralius, originalaus skonio desertus, kurie gaminami naudojant šviežias uogas, uogų tyres ir net pikantiškus prieskonius.<br>123rf nuotr.
Eklerai – vėl „ant bangos“.<br>123rf nuotr.
Eklerai – vėl „ant bangos“.<br>123rf nuotr.
Vis dažniau gimtadienio šventei žmonės perka ne vieną didelį tortą, bet nedidelius, išskirtinių formų desertus.<br>123rf nuotr.
Vis dažniau gimtadienio šventei žmonės perka ne vieną didelį tortą, bet nedidelius, išskirtinių formų desertus.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis tortas.<br>123rf nuotr.
Šokoladinis tortas.<br>123rf nuotr.
Morenginiai sausainiai.<br>„Iki“ nuotr.
Morenginiai sausainiai.<br>„Iki“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 9:01 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:44 AM

Kasmet organizuojamose pasaulinėse maisto parodose garsiausi kepėjai semiasi idėjų, kuo palepinti smagurius. Ne išimtis ir prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič. Konditerijos ekspertė seka desertų pasaulio tendencijas ir jomis maloniai stebina saldumynų mėgėjus visoje Lietuvoje. Šie taip pat diktuoja desertų madas.

„Kurdami desertus labiau orientuojamės į prancūziškos konditerijos šedevrus, kurie šiemet ypač populiarūs visose garsiausiose pasaulio kepyklose.

Tačiau drąsiai išbandome ir naujienas, įsigalinčias desertų pasaulyje. Pastebime, kad klientai noriai ragauja naujoves ir atranda naujų skonių“, – sakė N.Juchnevič.

Pasak konditerės, lietuviai labai išrankūs saldumynams. Jie renkasi skanius ir iš kokybiškų produktų pagamintus desertus.

Šiuo metu skanėstų mėgėjai mieliausiai renkasi natūralius, originalaus skonio desertus, kurie gaminami naudojant šviežias uogas, uogų tyres ir net pikantiškus prieskonius.

N.Juchnevič pastebi, kad dabar madingiausi yra labai gaivūs, lengvi, tirpstančios struktūros desertai arba „sunkesni“, ryškesnio skonio šokoladiniai desertai su grietinėle ar įvairiomis tyrėmis.

Vis labiau populiarėja ir iš daržovių – morkų, burokėlių, moliūgų, cukinijų, špinatų – pagaminti desertai. Todėl tokių originalesnio skonio desertų pasirinkimas prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse yra tikrai gausus.

Bene populiariausi šiuo metu yra pistacijų, šokoladinės figos ar karamelinės kriaušės skonio desertai, o taip pat šokoladiniai sūrio tortai.

Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, sparčiai plinta tendencija rinktis desertus be pieno ar be kiaušinių. N.Juchnevič džiaugiasi, kad ir tokių išskirtinių desertų pasiūla Lietuvoje gausėja.

„Žmonės vis labiau kreipia dėmesį į tai, ką jie valgo, iš kokių produktų pagaminti kepiniai. Taikomės prie vyraujančių tendencijų, pirkėjų pageidavimų ir norų, todėl jau artimiausiu metu mūsų prekybos centruose turėtų pasirodyti mūsų konditerijos žinovų pagamintų veganiškų desertų“, – pasakojo kepyklų vadovė.

Vaikų gimtadieniui N.Juchnevič rekomenduoja rinktis mažųjų labiausiai mėgstamus jogurtinius ir vaisinius tortus, papuoštus pagal mažųjų jubiliatų pageidavimus – su mėgstamais animacinių filmukų, pasakų personažais, žaislais.

Pirkėjos moterys labiausiai mėgsta vaisinius, sūrio tortus, desertus su sėklomis, keksiukus.

Senjorai tradiciškai pirmenybę teikia tradiciniam „Kuršėnų“ vyniotiniui, medaus tortui ar „Napoleono“ pyragui.

Elegantiškai, solidžiai gimtadienio šventei bene geriausias pasirinkimas – klasikiniai desertai. Pavyzdžiui, tartaletės su uogomis – šilauogėmis, braškėmis ar avietėmis. Gimtadienio desertų stalą papuoš plikyti pyragaičiai, prancūziški pyragaičiai – eklerai.

Pastarieji po gana ilgo laiko ir vėl užlipo į pasaulinę desertų mados viršūnę. Tiesa, desertų gurmanai ieško įdomesniais įdarais –  pavyzdžiui, sūrios karamelės ar ožkų sūriu pagardintų – prancūziškų skanėstų.

Šiemet taip pat visas pasaulio kepyklas užkariauja trapios tešlos kepiniai. Jie puikiai dera prie karštų gėrimų – kavos ar arbatos. Skonių įvairovė gali būti didžiulė, todėl šie desertai užkariauja net išrankiausių saldumynų mėgėjų širdis.

N.Juchnevič pastebi, kad lietuviai vis labiau kreipia dėmesį ne tik į išskirtinį desertų skonį, bet ir į jų formą ir pateikimą.

Vis dažniau gimtadienio šventei žmonės perka ne vieną didelį tortą, bet nedidelius, išskirtinių formų desertus.

Garsiausi viso pasaulio kepėjai tvirtina, kad mini desertų mada šiemet bene ryškiausia iš visų tendencijų.

Taip pat šiemet visame pasaulyje madinga desertus puošti išskirtinėmis, unikaliomis dekoracijomis.

Dažnai tokie skanėstai primena tikrus meno kūrinius.

Prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė N.Juchnevič pastebi, kad ir Lietuvoje pirkėjai vis dažniau ieško originaliai papuoštų skanėstų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.