Kelios gudrybės, kurios palengvins darbą minkant tešlą

Ne viena patyrusi konditerė jums pasakys, kad labai svarbu tinkamai išminkyti tešlą. Tačiau kaip tai padaryti, kai ji nuolat limpa prie rankų, paviršiaus, ant kurio yra minkoma, ar kočėlo, kuriuo stengiatės išgauti reikiamą kepiniui tešlos storį? Štai 3 būdai minkomai tešlai „suvaldyti“, iš kurių išsirinksite sau priimtiniausią.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Šie miltai pasižymi ne tik tuo, jog iš jų gaminama tešla nelimpa prie rankų ar paviršių, tačiau ir nesušoka į gumulėlius
Šie miltai pasižymi ne tik tuo, jog iš jų gaminama tešla nelimpa prie rankų ar paviršių, tačiau ir nesušoka į gumulėlius
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 9:33 AM, atnaujinta May 21, 2017, 11:42 PM

Ne viena patyrusi konditerė jums pasakys, kad labai svarbu tinkamai išminkyti tešlą. Tačiau kaip tai padaryti, kai ji nuolat limpa prie rankų, paviršiaus, ant kurio yra minkoma, ar kočėlo, kuriuo stengiatės išgauti reikiamą kepiniui tešlos storį? Štai 3 būdai minkomai tešlai „suvaldyti“, iš kurių išsirinksite sau priimtiniausią.

– Rankas galima nuolat drėkinti vandeniu. Jas reikėtų suvilgyti dar prieš pradedant minkyti tešlą ir kaskart, pajutus, kad ši vėl limpa prie rankų, kartoti procedūrą iš naujo.

– Galite pasirinkti riebalus ir jais ištepti tiek rankas, tiek paviršių, ant kurio minkysite tešlą. Aliejus ar sviestas puikiai tiks. Tokiu atveju, viskas ir turėtų eitis kaip per sviestą, tad su didesniais iššūkiais, greičiausiai, nebeteks susidurti. Tik pasirinkę šį būdą, nepamirškite pasirūpinti ir riebalus pašalinančiu plovikliu paviršiams nuvalyti. – Ir galiausiai – paviršius ir rankas nubarstyti papildomu kiekiu miltų. Turbūt ne vienas iš mūsų prisimena vaikystę ir mamos ar močiutės pagalbos prašymą: „Vaikeli, gali man padėt? Užberk man dar miltų ant rankų. Berk, berk truputį daugiau, va, ir ant stalo užberk.“ Taip, tai laiko patikrintas ir neapvilsiantis metodas, tačiau svarbu tinkamai įvertinti jų kiekį, kad tešla netaptų pernelyg kieta.

Tešlą kepiniams paruoškite lengviau

Tačiau jeigu jums nesinori šlapinti rankų, tepti jų ir paviršių riebalais ar nubalinti virtuvę, yra ir dar vienas būdas – tiesiog pasirinkti tinkamus miltus, pavyzdžiui, „Kauno Grūdų“ kvietinius miltus „Ekstra“. Dėl ypatingos gaminimo technologijos iš 100 kg grūdų išmalama vos 3 kg šios rūšies išskirtinio stambumo miltų, pasižyminčių ne tik tuo, jog iš jų gaminama tešla nelimpa prie rankų ar paviršių, tačiau ir nesušoka į gumulėlius. Naudodami juos savo konditeriniams šedevrams galėsite būti ramūs ir dėl gaminamo kepinio kokybės, ir dėl tvarkos savo virtuvėje.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad naudojant šios rūšies miltus iš to paties kiekio galima pagaminti daugiau tešlos nei gaminant iš įprastų rūšių miltų. Tiesiog užmaišykite tešlą, stebėdami, kaip ji kyla, luktelkite bent 10 minučių ir imkitės minkymo. Gamybos paprastumu įsitikinsite patys, o kad burnoje tirpstantis kepinys iš itin birių miltų jums pavyko lengvai iš pirmo karto – neabejotinai įvertins jį ragaujantieji.

Ir, žinoma, nepamirškite meilės!

Dabar, kai jau žinote, kaip kuo sklandžiau ir paprasčiau išminkyti tešlą, drąsiau galėsite imtis konditerinių eksperimentų, į kuriuos įmaišykite ir pagrindinį visų patiekalų ingredientą – meilę! Juk tai geriausias skonio stipriklis, juntamas kiekviename kąsnyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį