Kuo pagardinti vandenį, kad jį gertų net vaikai

Kai karšta, privalu vartoti pakankamai skysčių. Tačiau ne paslaptis, jog daugeliui paprastas vanduo yra tiesiog neskanus, todėl sunku prisiversti išgerti rekomenduojamą jo kiekį.

Ingredientų vandeniui pagardinti – gausu.<br>123rf nuotr.
Ingredientų vandeniui pagardinti – gausu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2018, 6:39 PM, atnaujinta May 12, 2018, 6:41 PM

Pasigaminti vandenį, kurį būtų maloniau gerti, – nesunku. Tereikės apsidairyti po savo virtuvę ar daržą ir improvizuoti.

Pagardų skonį vanduo sugers vos per keletą valandų.

Kuo pagardinti vandenį?

Vaisiais. Supjaustykite griežinėliais citriną, greipfrutą, žaliąją citriną ar apelsiną ir užpilkite vandens. Taip pat galima išspausti sultis iš šių vaisių ir sumaišyti su vandeniu.

Valgydami citrusinius vaisius ar ką nors iš jų gamindami neišmeskite žievelių – jas panaudokite vandeniui pagardinti. Net ir iš išspausto vaisiaus vanduo prisigers malonaus citrusų skonio.

Į ąsotį galima dėti ir kitų vaisių – ananaso, mango, kivių skilteles, granato sėklytes.

Uogomis. Sutrinkite keletą uogų ir užpilkite vandeniu. Tam tinka net ir braškių sijonėliai. 

Daržovėmis. Itin gaivaus skonio vandens pasidarysite į ąsotėlį įmetę keletą griežinėlių agurkų. Gaivos suteiks ir pankolio lapai.

Prieskoniais. Ypatingo skonio vandeniui suteikia keletas mėtų lapelių, o norintiems švelnesnio skonio rekomenduojama rinktis melisą. Taip pat tinka šviežio baziliko lapeliai, rozmarino ar levandos šakelė.

Arbata. Žolelių, žalią ar vaisinę arbatą atvėsinkite ir sumaišykite su šaltu vandeniu ar ledukais.

Ledo kubeliais. Šaldytuve visuomet paranku turėti užšaldytų uogų, mandarino skiltelių, granato sėklyčių, ananaso, meliono, arbūzo gabaliukų, kuriuos galėtumėte panaudoti vandeniui atvėsinti ir paskaninti. Pabandykite ledo formelėse užšaldyti kavos – juos suberkite į vandenį ir, jei norite, įpilkite šiek tiek šalto pieno.

Tai tik keletas ingredientų, kurie tiks jūsų vandeniui pagardinti ir suteiks jam daugiau vasaros skonio. Šiuos ingredientus derinkite tarpusavyje, ieškokite savo mėgstamiausios kombinacijos ir jei vanduo netaps vienu mėgstamiausių jūsų gėrimu, tai bent jau bus maloniau jį gurkšnoti, kai už lango šitoks karštis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.