Atskleisime jums paslaptis, kaip išsirinkti skaniausią arbūzą

Arbūzas – labiausiai lauktas ir visų mėgstamiausias vasaros atributas. Tačiau išsirinkti prinokusį, skanų ir saldų vaisių pavyksta ne visada, tad kartais nusipirktas dičkis neteikia tiek malonumo, kiek norėtųsi.

Išsirinkti skaniausią arbūzą nėra lengva, bet kelios gudrybės gali padėti.<br>123rf nuotr.
Išsirinkti skaniausią arbūzą nėra lengva, bet kelios gudrybės gali padėti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-20 07:11, atnaujinta 2017-05-18 09:42

Kai parduotuvės ir turgūs būna tiesiog užversti arbūzais, tenka sukti galvą, kaip išsirinkti skaniausią?

Šiandien mes kaip tik ir atskleisime paslaptis, kaip išrinkti labiausiai prinokusį ir skaniausią arbūzą, kuriomis pasidalijo interneto puslapis „Tak Prosto“.

Taigi, yra keli būdai, kaip išrinkti geriausią arbūzą:

1. Pagal dydį

Venkite imti milžiniškus arbūzus. Paprastai didžiulės daržovės sunkiai išauga natūraliai laukuose. Tad didelė tikimybė, kad tokie arbūzai buvo dirbtinai tręšiami.

2. Pagal geltoną dėmę

Tai – puikus prinokusio vaisiaus indikatorius. Kuo dėmė geltonesnė, tuo skanesnis ir saldesnis bus pasirinktas arbūzas.

3. Pagal lytį

Mažai kas žino, kad arbūzus galima skirti pagal lytį. „Berniukai“ – stambesni ir labiau pailgi, o „mergaitės“ – mažesnės ir šiek tiek suplotos. Be to, „mergaitės“ – saldesnės.

4. Pagal garsą pabeldus

Sunokęs vaisius dažnai skleidžia duslų garsą, jeigu į jį pabeldi.

Taip pat galite patikrinti, ar arbūzas sunokęs, jį spustelėjus iš abiejų pusių. Jeigu vaisius šiek tiek trakšteli, reiškia jis jau sunokęs ir pasiruošęs būti suvalgytas.

5. Pagal uodegėlę

Pageltusi, išdžiūvusi uodegėlė puikiai parodo, kad vaikus sunokęs. Tačiau žalia – priešingai – yra ženklas, kad jis buvo nuskintas per anksti.

6. Pagal kvapą

Vaisiaus žievė turi skleisti aiškiai išreikštą, šviežią kvapą. Jeigu ji apskritai nekvepia, reiškia, kad toks arbūzas greičiausiai buvo užaugintas nenatūraliai.

Tad išsirinkite pagal šiuos šešis požymius patį skaniausią vaisių ir mėgaukitės jo saldumu.

Beje, jeigu nežinote, kaip teisingai pjaustyti arbūzą, primename, kad „Skonis“ pateikė tris būdus, kaip tai padaryti, kuriuos naudoja profesionalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.