Kai parduotuvės ir turgūs būna tiesiog užversti arbūzais, tenka sukti galvą, kaip išsirinkti skaniausią?
Šiandien mes kaip tik ir atskleisime paslaptis, kaip išrinkti labiausiai prinokusį ir skaniausią arbūzą, kuriomis pasidalijo interneto puslapis „Tak Prosto“.
Taigi, yra keli būdai, kaip išrinkti geriausią arbūzą:
1. Pagal dydį
Venkite imti milžiniškus arbūzus. Paprastai didžiulės daržovės sunkiai išauga natūraliai laukuose. Tad didelė tikimybė, kad tokie arbūzai buvo dirbtinai tręšiami.
2. Pagal geltoną dėmę
Tai – puikus prinokusio vaisiaus indikatorius. Kuo dėmė geltonesnė, tuo skanesnis ir saldesnis bus pasirinktas arbūzas.
3. Pagal lytį
Mažai kas žino, kad arbūzus galima skirti pagal lytį. „Berniukai“ – stambesni ir labiau pailgi, o „mergaitės“ – mažesnės ir šiek tiek suplotos. Be to, „mergaitės“ – saldesnės.
4. Pagal garsą pabeldus
Sunokęs vaisius dažnai skleidžia duslų garsą, jeigu į jį pabeldi.
Taip pat galite patikrinti, ar arbūzas sunokęs, jį spustelėjus iš abiejų pusių. Jeigu vaisius šiek tiek trakšteli, reiškia jis jau sunokęs ir pasiruošęs būti suvalgytas.
5. Pagal uodegėlę
Pageltusi, išdžiūvusi uodegėlė puikiai parodo, kad vaikus sunokęs. Tačiau žalia – priešingai – yra ženklas, kad jis buvo nuskintas per anksti.
6. Pagal kvapą
Vaisiaus žievė turi skleisti aiškiai išreikštą, šviežią kvapą. Jeigu ji apskritai nekvepia, reiškia, kad toks arbūzas greičiausiai buvo užaugintas nenatūraliai.
Tad išsirinkite pagal šiuos šešis požymius patį skaniausią vaisių ir mėgaukitės jo saldumu.
Beje, jeigu nežinote, kaip teisingai pjaustyti arbūzą, primename, kad „Skonis“ pateikė tris būdus, kaip tai padaryti, kuriuos naudoja profesionalai.