Devyni genialūs būdai panaudoti indų ploviklį

Indų ploviklis paprastai stovi ant virtuvės kriauklės krašto, tačiau jis gali būti naudingas visuose namuose. Dėl švelnios cheminės sudėties, palyginti su kita buitine chemija, jis yra puikus pasirinkimas ne tik indams plauti.

Indų ploviklis pravers ne tik plaunant indus.<br>123rf nuotr.
Indų ploviklis pravers ne tik plaunant indus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 8:19 AM, atnaujinta Oct 15, 2019, 8:22 AM

Pateikiame jums net devynis nuostabius būdus, kaip dar galite panaudoti indų ploviklį. Tad kitą kartą tvarkydamiesi namus prisiminkite šį skystį.

1. Iš rūbų išvalykite riebias dėmes.

Ant marškinėlių pastebėjote užtiškusį salotų padažą? Įtrinkite dėmę indų plovikliu, o vėliau paprasčiausiai pakiškite drabužį po tekančio vandens srove, pataria interneto puslapis „Good Housekeeping“.

Tai labai geras būdas išvalyti ir marškinių apykaklę. Ploviklis yra pakankamai švelnus net tokioms medžiagoms, kaip vilna ar šilkas, kurias skalbimo milteliai gali sugadinti.

2. Išvalykite virtuvės spinteles.

Kaip ir maisto ruošimo įrankiai, virtuvės spintelės susiriebaluoja gaminant maistą. Į butelį su purkštuku įpilkite kelis lašus indų ploviklio, užpilkite šiltu vandeniu. Nupurkškite susiriebalavusį paviršių, pavalykite ir nusausinkite.

3. Išvalykite lauko baldus.

Į indą su šiltu vandeniu įlašinkite indų ploviklio. Gautą skystį panaudokite nuplauti lauko baldams. Po to baldus nuplaukite švariu vandeniu.

4. Nublizginkite papuošalus.

Truputėlis indų ploviklio, sumaišyto su gazuotu vandeniu, yra greitas būdas papuošalams nublizginti – burbuliukai išjudins apnašas ir padės muiluotam skysčiui patekti į mažus tarpelius.

Gazuotą vandenį sumaišykite su indų plovikliu. Gautame skystyje papuošalus palaikykite 5 minutes, tada pašveiskite. Tam tiks senas dantų šepetėlis.

5. Išvalykite plaukų šepečius ir šukas.

Šukavimo įrankius, kurie išsitepa dėl susiriebalavusių plaukų, išvalysite paskalavę šilto vandens inde su trupučiu indų ploviklio.

6. Sugaukite vaisines museles.

Į indą su actu (priviliojančiu museles) įlašinkite indų ploviklio. Muilinas paviršius nuskandins ant jo tupiančias museles.

7. Išvalykite kilimo dėmes.

Inde su 2 puodeliais karšto vandens ištirpinkite arbatinį šaukštelį indų ploviklio. Pamirkykite kempinę ar skudurėlį tirpale ir patrinkite kilimo dėmes, kol jos išnyks. Tada kempinę išplaukite šaltame vandenyje ir nusausinkite kilimą.

8. Išplaukite virtuvės ir vonios grindis.

Kad kibiras vandens virstų puikiu grindų plovikliu, paprasčiausiai į jį įlašinkite indų ploviklio. 

9. Panaikinkite tepalų žymes nuo cemento.

Jeigu ant garažo grindų pastebėjote tepalo dėmę, užberkite ant jos valgomosios sodos, o ant viršaus užvarvinkite indų ploviklio. Nušveiskite plastikiniu šepečiu ir palikite kelioms valandoms. Nuplaukite. Jeigu reikia, pakartokite procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.