Gudrybės, kurios jūsų bulvių košę pavers tobula

Nepaisant kuklaus ingredientų sąrašo ir itin paprastos jos gamybos technologijos, bulvių košę galima padaryti dar gardesne, jei žinosite tam tikras subtilybes.

Laikantis vos kelių taisyklių jums pavyks išvirti tobulą bulvių košę.<br>123rf nuotr.
Laikantis vos kelių taisyklių jums pavyks išvirti tobulą bulvių košę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2016, 2:25 PM, atnaujinta Sep 30, 2019, 3:20 PM

Laikantis paprastų taisyklių, išvardintų šiame straipsnyje, jums pavyks išvirti itin purią bulvių košę. Tokiam garnyrui niekas nesugebės atsispirti.

Ne visos bulvės tinka

Pirma ir dažniausiai daroma klaida, ruošiant košę – netinkamų bulvių pasirinkimas.

Pirmenybę reikėtų skirti krakmolingesnių rūšių bulvėms. Bulvės, kuriose mažiau krakmolo, net ir išvirtos lieka gana tvirtos ir blogai sugeria sviestą bei pieną, aiškina interneto puslapis „Pomada“.

Netolygus supjaustymas

Antra didelė klaida – nevienodas bulvių supjaustymas. Pasistenkite bulves pjaustyti vieno dydžio gabalėliais, kad visi spėtų vienodai išvirti iki sutrinant.

Be to, nevienodo dydžio kubeliais supjaustytos bulvės nevienodai susitrins. Vadinasi, košėje gali atsirasti gumulėlių.

Bulvių virimo klaidos

Kitaip nei dauguma kitų daržovių, kurias mes esame linkę įdėti į puodą jau užvirus vandeniui, bulvėms tai netinka.

Jeigu dėsite jas į verdantį vandenį, rizikuojate, kad jos išvirs nevienodai: bus iš vidaus kietos, o iš išorės – minkštos.

Bulves reikėtų užpilti šaltu vandeniu, kad jo būtų apie 2,5-3 cm daugiau, įberti druskos, o kai vanduo užvirs, sumažinti kaitrą. Ir stebėti, kad gabalėliai nepervirtų.

Jeigu į išvirtą, bet nepervirtą bulvę besite peilį ar šakutę, nejusite jokio pasipriešinimo ir tuo pačiu daržovė nesuirs į gabaliukus.

Jei bulvės tinkamos, nupilkite vandenį ir dar palaikykite puodą atvirą, kad nugaruotų likę skysčiai.

Kada pilti pieno produktus?

Sviestas, grietinė arba pienas yra itin svarbūs ruošiant skanią bulvių košę, bet jokiu būdų šių produktų negalima dėti į patiekalą, išimtų tiesiai iš šaldytuvo!

Šalti pieno produktai ne tik ataušins košę, bet ir blogai įsigers į ją. Pieną geriausia pakaitinti ir jame ištirpdyti gabalėlį sviesto ar grietinę.

Kaip teisingai sugrūsti?

Košei sutrinti rinkitės ne elektrinį smulkintuvą – dėl agresyvaus jų trynimo garnyras tampa lipnus. Verčiau naudokite įprastą bulvių grūstuvą.

Bulvių košę patiekite iškart, vos paruoštą. Galima ją pagardinti garstyčiomis, kepintais česnakais ar tiesiog žolelėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.