Restoranas atskleidė gudrybę, kaip iškepti sultingą vištieną

Vos vienas ingredientas, ir kepta višta bus tokia sultinga, kokios dar nesate ragavę. Šią gudrybę atrado vienas graikiškų patiekalų restoranas San Franciske (JAV), o dabar ji paplito po visą šalį ir dar toliau.

Ką daryti, kad kepta višta būtų sultinga?<br>123rf nuotr.
Ką daryti, kad kepta višta būtų sultinga?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 3:33 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 6:14 PM

Daugybė šeimininkių žino paslaptį, kad sūryme išmirkyta višta tampa itin sultinga. Bet yra vienas puikus ingredientas sūrymui, kurio turite dairytis ne prieskonių ar daržovių, o sūrio lentynoje. Tai fetos sūris.

Sūris? Taip. Tiesiog ištirpdykite sūrį vandenyje, pamerkite į jį visą vištą arba jos gabalėlius, palikite kelioms valandoms ar nakčiai, ištraukite mėsą, nusausinkite ir kepkite ant grotelių arba orkaitėje.

Rezultatas? Nepanašus į jokį kitą, kokį jums teko ragauti iki šiol – ypač sultinga ir kupina skonio vištiena.

Atrodo pernelyg paprasta – tik pamirkote vištą fetos sūrio tirpale, ir turite kuo puikiausią kepsnį? Kaip rašo „The New York Times“, šį atradimą padarė vienas graikiškų patiekalų restoranas San Franciske.

Graikiškame restorane, žinoma, naudojama daug fetos sūrio. Nenorėdami paprasčiausiai išpilti skysčio, kuriame jis mirko, virėjai pabandė jame išmirkyti vištą ir iškepti ant iešmo. Rezultatas buvo fantastiškas.

Iš restorano – į namus

Nė vienuose namuose, žinoma, nerasite konteinerių su tirpale mirkstančiu fetos sūriu, tačiau galite tirpalui panaudoti patį sūrį. Sutrinkite nedidelį gabalėlį jo su šiltu vandeniu, kol tirpalas taps sūrus ir taps skiesto pieno spalvos.

Kaip apskaičiuoti tinkamą sūrio kiekį? Kiekvienam kilogramui vištienos reikia keturių puodelių vandens ir 120 g fetos sūrio. Kurią vištos dalį naudoti – rinkitės patys: šis metodas itin tinka krūtinėlei, bet lygiai taip pat galima išmirkyti blauzdeles, šlauneles ar visą paukštį.

Sudėkite mėsą į indą, užpilkite šiuo tirpalu, padėkite į šaldytuvą ir laikykite bent aštuonias valandas arba pernakt. Kai būsite pasiruošę kepti, ištraukite mėsą, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir palikite pagulėti kambario temperatūroje 30 minučių, kol mėsa sušils.

Po to apibarstykite ją pipirais, druska, norimais prieskoniais ir kepkite arba grilyje ant vidutinės ugnies, arba 200 laipsnių orkaitėje.

Ir dar keli patarimai: fetos sūrio tirpalas ir vienas pats daro stebuklus, tačiau į jį dar galima įdėti šviežių žolelių – rozmarinų, raudonėlių, citrinos žievelių, česnako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.