Kelios paprastos gudrybės, kurios padės kavą padaryti skanesne

Kas gali būti maloniau, nei pradėti dieną nuo puodelio stiprios kavos? Šis aromatingas žvalinantis gėrimas gali suteikti energijos visai dienai.

Kava bus dar skanesnė, jei laikysitės keleto paprastų gudrybių.<br>123rf nuotr.
Kava bus dar skanesnė, jei laikysitės keleto paprastų gudrybių.<br>123rf nuotr.
Prikaistuvis kavai turėtų būti kuo siauresniu kakleliu.<br>123rf nuotr.
Prikaistuvis kavai turėtų būti kuo siauresniu kakleliu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-30 07:07, atnaujinta 2017-05-14 13:50

Žinoma, kol dar esate apsnūdę, nesinori kavos ruošti kaip nors ypatingai. Tačiau net ir paprasčiausią kavą galima padaryti dar skanesne, jei laikysitės keleto paprastų taisyklių.

Jos tik iš pirmo žvilgsnio atrodo dėmesio nevertos smulkmenos, bet dėl jų kavos skonis bus turtingesnis, išraiškingesnis ir tiesiog nepakartojamas.

Tad kas gi lemia kavos skonį?

1. Įdėkite šiek tiek druskos.

Taip taip, būtent druskos! Žinoma, ne šaukštelį, o vos kelis nedidelius krislelius.

Druska neturėtų jaustis, geriant kavą. Tačiau druska kažin kodėl smarkiai pagerina kavos aromatą. Šis būdas – patikrintas.

2. Imbieras

Įberkite visai nedaug imbiero ir iškart pajusite skirtumą, žadama interneto puslapyje naget.ru.

Beje, jeigu kavą verdate prikaistuvyje, druską ir imbierą dėkite dar iki užpilant kavą vandeniu.

3. Cukrus

Įberkite į kavą šiek tiek rudojo cukraus.

4. Neskubėkite

Jeigu verdate kavą prikaistuvyje, visada darykite tai ant lėtos ugnies.

Žinome, kad nekantraujate šį gėrimą paruošti kuo greičiau, bet skubėti neverta. Prisiminkite – kuo ilgiau virsite, tuo kava bus skanesnė.

5. Rinkitės prikaistuvį kuo siauresniu kakleliu

Jeigu kavą verdate prikaistuvyje, rinkitės indą kuo siauresniu kakleliu. Tokiame kava bus kur kas aromatingesnė.

6. Malimas

Nevenkite paeksperimentuoti su skirtingai sumalta kava. Nuo to, ar ji sumalta smulkiau ar stambiau, labai priklauso kavos skonis. Išsirinkite jums labiau patinkantį malimo būdą.

7. Neleiskite kavai užvirti

Tai – pagrindinė taisyklė, verdant kavą prikaistuvyje. Vos kavos paviršiuje susiformuos pluta ir ims kilti, nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Palaukite, kol gėrimas nuslūgs ir vėl uždėkite ant ugnies. Taip kartokite tris kartus.

Jeigu pluta subliūkš, dings ir visas po ja susikaupęs aromatas, tad neleiskite, kad tai įvyktų.

8. Kavos pupelės

Skaniausia kava bus tada, jei pirksite ją ne maltą, bet pupelėmis ir susimalsite patys.

9. Leiskite pastovėti

Vos paruošite kavą, neskubėkite jos supilstyti į puodelius, o palikite bent pusę minutės pastovėti. Taip ji taps švelnesnės konsistencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.