Spindesį virtuvei padės sugrąžinti citrusinių vaisių žievelės

2016 m. rugsėjo 10 d. 07:10
Mėgstate citrinas, apelsinus, mandarinus ir kitus citrusinius vaisius, bet juos suvartoję išmetate lauk žieveles? Be reikalo!
Daugiau nuotraukų (1)
Iš citrusinių vaisių žievelių galite pasigaminti nuostabų universalų virtuvės valiklį. Jį naudojant jūsų virtuvė ne tik švytės, bet ir gaiviai kvepės. O nuostabiausia, kad šio valiklio sudėtyje nėra jokių toksinių medžiagų!
Nustebsite, kaip lengva tokį pagaminti. Tereikės dviejų ingredientų.
Jeigu domitės natūraliomis valymo priemonėmis ir būdais, tikriausiai spėjote pastebėti, kad dažniausiai jų sudėtyje būna acto. Tai – išties nuostabi priemonė, kurią sumaišius kartu su soda galima visiškai iššveisti purviną orkaitę ir kitus virtuvės paviršius.
Be to, actas – natūrali priemonė, kurią vartoti saugu tiems, kurie yra jautrūs agresyviai buitinei chemijai.
Vienintelė problema yra acto kvapas. Jis labai intensyvus ir toli gražu ne visiems priimtinas. Išspręsti šią problemą padės citrusiniai vaisiai.
Palaikykite kelias savaites citrusinių vaisių žieveles acte. Jos praturtins actą savo aliejais ir kvapu. Ypač valikliui gaminti tiks apelsinų žievelės, nors galima naudoti ir bet kurio kito citrusinio vaisiaus.
Žievelėse esantys aliejai ne tik suteiks puikų kvapą jūsų valikliui, bet ir daugiau valymo galių.
Taigi, kaip pasigaminti universalų virtuvės valiklį, panaudojus citrinų žieveles? Pateikiame jums receptą, kuriuo pasidalijo interneto portalas „The Kitchn“.
Reikės:
citrusinių vaisių žievelių (pakankamai, kad pripildytumėte bent pusės litro stiklainį);
bespalvio acto (pakankamai, kad apsemtų žieveles).
Priemonės:
1 stiklainis su dangteliu;
sietelis;
didelis dubuo;
butelis su purkštuku.
Ką daryti?
1. Sudėkite citrusinių vaisių žieveles į stiklainį. Pririnkite jų tiek, kad užpildytumėte bent pusę indo.
2. Užpilkite ant jų acto tiek, kad apsemtų žieveles ir užpildytų stiklainį.
3. Uždengtą stiklainį palaikykite tamsioje vietoje bent dvi savaites, bet galite ir ilgiau. Prisiminkite: kuo ilgiau laikysite, tuo labiau citrusinių žievelių kvapo prisigers actas.
4. Po dviejų savaičių nukoškite žieveles per koštuvą į indą ir supilkite skystį į butelį su purkštuku. Naudokite šią priemonę – kaip universalų valiklį.
Patarimas
Norite dar aromatingesnio valiklio? Pridėkite į jį šiek tiek žolelių, tokių, kaip čiobreliai ar rozmarinas. Abiejų šių žievelių kvapas labai dera su citrusinių vaisių aromatu.
valiklisvalikliaiactas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.