Kelios gudrybės, ir riebalus virtuvėje išvalysite per 5 minutes

Visi, kurie daug gamina, susiduria su tuo, jog aplink viryklę prisitaško riebalų. Kepant kepsnius, blynus ar kiaušinius, aliejus ar sviestas taškosi į visas puses, o specialius tinklelius, saugančius nuo riebalų taškymosi, naudoja toli gražu ne visi.

Riebalų dėmės daug lengviau pašalinamos, kai jos nespėja išdžiūti ir pridegti.<br>123rf nuotr.
Riebalų dėmės daug lengviau pašalinamos, kai jos nespėja išdžiūti ir pridegti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2016, 9:46 AM, atnaujinta May 11, 2017, 5:54 PM

Valyti virtuvę vis viena tenka, tačiau pateiksime keletą patarimų, kad valymas atimtų kuo mažiau laiko.

Pašalinkite viską, kas yra arti viryklės

Labai paprastas patarimas, tačiau jis ženkliai sutrumpins laiką, kurį reikia skirti valymui.

Neretai šalia viryklės laikomi įrankiai, kabo prieskonių lentynėlės, ant viryklės stovi puodai ar virdulys.

Viskas labai paprasta – kuo mažiau rakandų bus aptaškyta riebalais, tuo mažiau teks plauti ir valyti. Tad laikykite viryklę tuščią, o prieskoniams ir įrankiams raskite kitą vietą.

Užtiško riebalų – valykite iškart

Nepamainomais pagalbininkais virtuvėje yra popierinių rankšluosčių rulonai ar specialios drėgnos servetėlės. Jie visada turi būti po ranka, ir vos tik užtyška lašelis riebalų, iškart nuvalykite juos popieriumi ar servetėle. Atminkite – riebalų dėmės daug lengviau pašalinamos, kai jos nespėja išdžiūti ir pridegti.

Atsargiai nutrinkite riebalus popieriumi, bet būkite atsargūs, jei naudojatės dujine virykle. Verčiau išjunkite ugnį minutei ir nuvalykite.

Beje, popierinis rankšluostis padės susidoroti ir su tokia bėda, kaip apibėgęs puodo šonas. Iškart nuvalykite jį sudrėkintu rankšluosčiu, ir paskui neteks mirkyti ar šveisti puodo.

O kaip nuvalyti keptuvę, rašėme anksčiau: „Viena paprasta gudrybė – ir jūsų keptuvė vėl švytės“.

Baigėte virti – iškart nuvalykite

Jau minėjome apie tai, kad bet kurią dėmę lengviau pašalinsite, kol ji nespėjo sudžiūti. Tad vos tik baigėte gaminti, nukelkite puodą ar keptuvę ir iškart nuvalykite viryklę.

Galite naudoti ir specialias priemones viryklei valyti, ir tiesiog indų ploviklį. Tai užtruks vos minutę, tačiau viryklė švytės švarumu.

Jeigu riebalų dėmė jau spėjo pridžiūti, sumaišykite šaukštelį sodos su keliais lašais vandens ir užtepkite šios tyrelės ant dėmės. Palaikykite kelias minutes, o po to nuvalykite drėgna kempinėle ar popieriniu rankšluosčiu.

Patikėkite – tai tikrai paprasčiau ir greičiau, nei kartą per savaitę imtis namų ruošos ir vargti šalinant priskretusias riebalų dėmes, atsiradusias per kelias dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.