Verdate kiaušinį? Pirmiau pradurkite lukštą – liksite sužavėti

Visiems puikiai pažįstama situacija: pusryčiams išsivirėte kiaušinių, tačiau juos lupant didelė dalis baltymo liko prilipusi prie lukšto.

Norite, kad kiaušinio lukštas nusiluptų lengvai ir greitai? Prieš virdami kiaušinį pradurkite jo lukštą.<br>123rf nuotr.
Norite, kad kiaušinio lukštas nusiluptų lengvai ir greitai? Prieš virdami kiaušinį pradurkite jo lukštą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2016, 7:15 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:31 PM

Ar to įmanoma išvengti? Taip!

Kaip rašo „Tak prosto!“, tereikia imtis tam tikrų gudrybių, ir kiaušinį nulupsite akimirksniu ir be nuostolių.

Štai kelios taisyklės, kaip virti kiaušinius.

1. Išimkite juos iš šaldytuvo ir palaikykite, kol taps kambario temperatūros. Iš tiesų kiaušinių net nebūtina laikyti šaldytuve, o jeigu juos laikote ten, išimkite dar iš vakaro ir palikite virtuvėje.

2. Prieš verdant paimkite adatėlę, sąvaržėlę ar bet kokį labai smailų daiktą ir padarykite juo skylutę lukšte bukojo kiaušinio galo centre.

Nedarykite gilios ir plačios skylės – stenkitės, kad lukštas neįskiltų.

Šio triuko paslaptis ta, kad šioje vietoje yra tuščia erdvė, tad baltymas neištekės.

3. Taip paruoštus kiaušinius dėkite į puodą ir virkite 7-10 minučių, kol išvirs.

4. Išvirusius kiaušinius perliekite šaltu vandeniu. Juos lupdami pamatysite, kad užtenka tik akimirkos, ir lukštas pats nusiners.

Skanių ir sočių pusryčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.