Penki patarimai, kaip patobulinti baltąją mišrainę

Šventės retai kada apsieina be baltosios mišrainės. Paruošti šį patiekalą paprasta, ji daugeliui patinka, tačiau mes turime pasiūlymų, kaip dar ją patobulinti, kad būtų ne tik dar gardesnė, bet ir lengvesnė organizmui. Juk per šventes norite siausti, o ne apsunkę rymoti prie stalo.

Baltoji mišrainė – populiarus patiekalas ant švenčių stalo.<br>123rf nuotr.
Baltoji mišrainė – populiarus patiekalas ant švenčių stalo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 1:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:18 PM

Tikimės, kad šie patarimai jums pravers. 

1. Mišrainę gardinkite ne tik majonezu. Dėl jo mišrainė tampa pernelyg sunki virškinti ir soti.

Geriau atskiesti majonezą graikišku jogurtu: jis lengvai virškinamas, jo galima duoti net vaikams. Tik nepadarykite klaidos: mišrainę su majonezu ir jogurtu sumaišykite tik prieš pat tiekdami, nes kai kurios daržovės pavandenys.

2. Jeigu baltąją mišrainę mėgstate gardinti mėsa, jokiu būdu nedėkite „Daktariškos“ dešros. Daug šventiškiau atrodys patiekalas, į kurį įdėta virtos ar rūkytos vištienos, kiaulienos ar netgi vėžių uodegėlių.

Originalios mišrainės autorius Lucienas Olivier į ją dėdavo netgi jerubių filė, jaučio liežuvio, juodųjų ikrų, omarų. „Skonis“ jau rašė, kaip atrodė originali baltoji mišrainė. Apie tai galite paskaityti čia.

3. Dar viena klaida – į baltąją mišrainę dėti daug bulvių. Dėl to kenčia mišrainės skonis, ji tampa krakmolinga. Kadangi bulvės sugeria daug majonezo, į salotas jo tenka dėti daugiau, o tai labai apsunkina skrandį.

Kad pavalgius norėtųsi šokti, o ne gulėti ant sofos, 12–14 porcijų salotų naudokite ne daugiau nei 400 g bulvių.

4. Pakeiskite konservuotus žirnelius šaldytais. Į baltąją mišrainę paprastai dedame konservuotų žirnelių. Jų skonis artimas virtų bulvių skoniui. Siūlome patobulinimą – vietoj konservuotų žirnelių naudokite šaldytus! Tai sunkias žiemines salotas pavers gaiviomis ir pikantiškomis.

Kaip paruošti šaldytus žirnelius? Suberkite juos į verdantį vandenį (tiesiai iš šaldiklio) ir tuoj pat nupilkite. Perliekite šaltu vandeniu. Nusausinkite ir dėkite į mišrainę.

5. Nepagailėkite kiaušinių. Virtuvės žinovai tvirtina, kad kiaušiniai – ypatingas ingredientas, šiai mišrainei suteikiantys švelnaus skonio, subalansuojantys bulvių, morkų ir žirnelių skonį. Tad ruošdami maždaug 12 porcijų išvirkite 3 kiaušinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.