Tačiau skaniai jas iškepti pavyksta ne visiems ir ne visada – tai bulvės sutęžta ir tampa per minkštos, tai perkepa, prilimpa prie keptuvės, būna sausos.
„Lady-journal“ pasidalino keliomis taisyklėmis, kaip kepti bulves, kad būtų tobulos – visi pirštelius laižys.
Taisyklė Nr. 1
Nuskustas ir supjaustytas bulves reikia pamirkyti šaltame vandenyje. Šaltas vanduo padeda pašalinti krakmolo perteklių. Jeigu vanduo bus šiltas – krakmolas liks bulvėse, todėl iškeptos jos primins troškintas, o ne keptas bulves.
Krakmolas trukdo apskrusti bulvėms. Tad mirkykite jas 30-60 minučių.
Taisyklė Nr. 2
Išmirkusias bulves būtina tinkamai nusausinti. Supilkite jas į kiaurasamtį, o po to suberkite ant popierinio arba paprasto sauso rankšluosčio.
Prieš beriant bulves į keptuvę jos turi būti sausos, nes drėgmė neleis joms apskrusti ir susiformuoti plutelei. Be to, jei į riebalus pateks vandens, jie pradės taškytis.
Taisyklė Nr. 3
Keptuvė ir riebalai joje turi būti įkaitinti. Riebalų nereikia gailėti, jeigu norite skaniai apskrudusių bulvių.
Taisyklė Nr. 4
Berti druską ar kitus prieskonius reikia tik tuomet, kai bulvės bus jau iškepusios. Jeigu bersite anksčiau, druska ištrauks drėgmę, o tai – vėlgi – trukdys susidaryti plutelei.
Iškepusias bulves sudėkite į indą, nuvarvinkite riebalų perteklių, tuomet berkite druskos.
Taisyklė Nr. 5
Kepdami bulves niekada neuždenkite keptuvės dangčiu. Jei norite apskrudusių traškių bulvių, kepkite jas atviroje keptuvėje.
Taisyklė Nr. 6
Kad bulvės keptų, o ne troškintųsi, neprikraukite pilnos keptuvės: optimalu – 2-3 sluoksniai.
Taisyklė Nr. 7
Norite suteikti bulvėms pikantiško aromato ir skonio?
Tuomet prieš dedant jas į keptuvę riebaluose pakepkite keletą skiltelių česnako. Kai apskrus, išimkite skilteles iš keptuvės ir dėkite kepti bulves.
Taip pat galima įdėti šakelę rozmarino.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 6 dieną.