7 paprastos gudrybės, kurios padės iškepti bulves tobulai

Ar įmanoma atsispirti gerai iškeptoms ir apskrudusioms bulvėms? Jas mėgsta visi – net ir tie, kurie sako, jog tai riebu ir nesveika. Bet kartais juk galima pasilepinti šiuo nuo vaikystės žinomu patiekalu.

 Keptos bulvės. <br> 123rf nuotr. 
 Keptos bulvės. <br> 123rf nuotr. 
Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-01-06 14:41, atnaujinta 2019-01-09 17:39

Tačiau skaniai jas iškepti pavyksta ne visiems ir ne visada – tai bulvės sutęžta ir tampa per minkštos, tai perkepa, prilimpa prie keptuvės, būna sausos.

„Lady-journal“ pasidalino keliomis taisyklėmis, kaip kepti bulves, kad būtų tobulos – visi pirštelius laižys.

Taisyklė Nr. 1

Nuskustas ir supjaustytas bulves reikia pamirkyti šaltame vandenyje. Šaltas vanduo padeda pašalinti krakmolo perteklių. Jeigu vanduo bus šiltas – krakmolas liks bulvėse, todėl iškeptos jos primins troškintas, o ne keptas bulves.

Krakmolas trukdo apskrusti bulvėms. Tad mirkykite jas 30-60 minučių.

Taisyklė Nr. 2

Išmirkusias bulves būtina tinkamai nusausinti. Supilkite jas į kiaurasamtį, o po to suberkite ant popierinio arba paprasto sauso rankšluosčio.

Prieš beriant bulves į keptuvę jos turi būti sausos, nes drėgmė neleis joms apskrusti ir susiformuoti plutelei. Be to, jei į riebalus pateks vandens, jie pradės taškytis.

Taisyklė Nr. 3

Keptuvė ir riebalai joje turi būti įkaitinti. Riebalų nereikia gailėti, jeigu norite skaniai apskrudusių bulvių.

Taisyklė Nr. 4

Berti druską ar kitus prieskonius reikia tik tuomet, kai bulvės bus jau iškepusios. Jeigu bersite anksčiau, druska ištrauks drėgmę, o tai – vėlgi – trukdys susidaryti plutelei.

Iškepusias bulves sudėkite į indą, nuvarvinkite riebalų perteklių, tuomet berkite druskos.

Taisyklė Nr. 5

Kepdami bulves niekada neuždenkite keptuvės dangčiu. Jei norite apskrudusių traškių bulvių, kepkite jas atviroje keptuvėje.

Taisyklė Nr. 6

Kad bulvės keptų, o ne troškintųsi, neprikraukite pilnos keptuvės: optimalu – 2-3 sluoksniai.

Taisyklė Nr. 7

Norite suteikti bulvėms pikantiško aromato ir skonio?

Tuomet prieš dedant jas į keptuvę riebaluose pakepkite keletą skiltelių česnako. Kai apskrus, išimkite skilteles iš keptuvės ir dėkite kepti bulves.

Taip pat galima įdėti šakelę rozmarino.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų sausio 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.