Paprastas būdas pridegusiam puodui išgelbėti

Prisidirbau… Užkaičiau virti sorų kruopas ant truputį per stiprios ugnies ir užsižiopsojau. Rezultatas – pridegęs puodas. Taip jau kartais nutinka, bet mano problema yra tik ta, kad pietūs truputį vėluos, o dėl puodo aš nesuku galvos, nes žinau labai paprastą būdą, kaip jį išgelbėti.

Pridegęs puodas.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Pridegęs puodas.<br>Nuotr. iš duokdruskos.com
Daugiau nuotraukų (1)

Dangira (duokdruskos.com)

2017-02-18 12:15, atnaujinta 2017-04-09 20:11

Jeigu jums nutiko tokia nesėkmė, jums reikės paprasto baltojo acto. Į pridegusį puodą, vienodomis dalimis pilkite acto ir vandens.

Puodą su tirpalu statykite ant vidutinio stiprumo ugnies, užvirinkite ir kaitinkite apie 10 minučių. Jei pridegimas nėra labai stiprus, jau iškart matysite, kaip pridegusi dalis atsilupa, imkite medinę lopetėlę, iškrapštykite ką galite, pilkite viską lauk ir pabaikite šveitimą virtuvine kempinėle ir indų plovikliu arba trupučiu valgomosios sodos.

Jei pridegimo sluoksnis yra storesnis arba jūsų puodas yra emaliuotas, vandens ir acto tirpalą pavirkite 10 minučių ir palikite tame puode atvėsti, geriausiai per naktį. Jei ir po to pridegimas neatsilupa pakrapščius medine lopetėle, pakartokite procesą – vėl pilkite vandens ir acto tirpalą, virinkite ir leiskite skysčiui atvėsti. Anksčiau ar vėliau pamatysite, kaip pridegimas tiesiog atšoks nuo puodo dugno.

Kartą užkaičiau virti slyvų uogienę ir visai apie ją pamiršau. Buvo vasara, visi langai atidaryti, tad net pridegimo kvapo nepajaučiau, kol po geros valandos neužėjau į virtuvę.

Ar isivaizduojate kaip atrodė mano puodas? Cukrus šitaip pridegė, kad tikrai maniau, jog šitam puodui atėjo galas, bet ne, jis buvo išgelbėtas ir yra toliau naudojamas, lyg nieko nebūtų buvę.

Girdėjau, kad panašų rezultatą galima pasiekti vietoje acto ir vandens tirpalo naudojant kokakolą, bet niekada nebandžiau – mano draugas lieka actas.

Šaltinis – „Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.