A.Bourdainas atskleidė savą būdą, kaip iškepti tobulą omletą – jo patarimas yra paprastas ir visiškai pasiteisinęs, nors skamba kiek keistai. Šefas siūlo nepilti į omletą jokių skysčių: pieno, grietinėlės, grietinės ar vandens. Interneto puslapiui „Tech Insider“ duodamas interviu šefas įvardijo savojo omleto receptą, kurį pateikiame ir jums.
Štai jis:
1. Dėkite keptuvę ant mažos ar vidutinės kaitros, ne per didelės.
2. Įkulkite kiaušinius į dubenį plokštesniu dugnu ir įberkite druskos ir pipirų.
3. Išplakite kiaušinius, bet neperplakite.
4. Į keptuvę įdėkite didesnį gabalėlį sviesto ir palaukite, kol išsilydys ir suputos.
5. Supilkite kiaušinių plakinį į keptuvę ir leiskite jam kiek pakepti, kad įgytų formą.
6. Mentele maišykite kiaušinius taip, tarsi paišytumėte aštuonetą, kol omletas sukietės, tačiau liks purus.
Štai ir viskas – jokios grietinėlės ar pieno pilti nereikia.
„Nemanau, kad pienas ar grietinėlė omletui suteikia ką nors gero. Svarbiausi čia – kiaušiniai. Jūs juk kepate omletą, o ne apkepą“, – paaiškino šefas.
A.Bourdainas pridūrė, kad kiaušinių nereikėtų per daug maišyti keptuvėje, antraip vietoj vientiso patiekalo bus tik mažos atskiros kiaušinių dalys.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų kovo 23 dieną, atnaujintas 2019 metų kovo 8 dieną.