Tokie pusryčiai - maistingi ir skanūs.
Tačiau ne visuomet suvartojame visą avokadą. Likusią puselę padedame, neretai pamirštame kelioms dienoms, o kai randame, ji būna pajuodavusi ir suminkštėjusi.
Šie vaisiai yra pernelyg vertingi, kad švaistytume. Ką daryti su kita puse, kad ji nepajuoduotų, ir jos netektų išmesti?
Vienas iš pasiūlymų - palikti avokado puselėje kauliuką. Suvalgyti tą, nuo kurios kauliukas atšoko.
Tačiau, kaip rašo „Food 52“, tokiu atveju žalia išlieka tik ta avokado dalis, kuri liečiasi su kauliuku – likusi atvira vaisiaus dalis netenka žvilgesio ir gražios spalvos.
Portalas pateikia tris alternatyvius metodus, kaip laikyti perpjautą avokadą, kad minkštimas nepajuoduotų.
Svogūnas. Į indelio dugną dėkite stambiai supjaustyto raudonojo svogūno, ant jo – perpus perpjautą avokadą (nupjautąja dalimi į viršų). Uždenkite indelį ir dėkite į šaldytuvą. Kadangi su svogūnu liečiasi tik avokado žievelė, jis neprisigeria svogūno kvapo.
Alyvuogių aliejus. Ištepkite avokado puselę alyvuogių aliejumi, dėkite į orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve.
Citrinų sultys. Avokado minkštimą galima suvilgyti citrinų sultimis – jos taip pat stabdo oksidacijos procesą, tad avokadas ilgiau išliks šviežias. Jį taip pat derėtų laikyti orui nepralaidžiame inde šaldytuve.
O gal jūs turite savo metodą? Pasidalinkite komentaruose.