Tačiau dažnai pašildytas vakarykštis maistas yra nebe toks skanus, kaip šviežias, ar ne? Tikėtina, kad taip nutinka, nes maistą šildote neteisingai.
Ar pastebėjote, kad kai kurios patiekalo dalys šildant maistą įšyla labiau, nei kitos, o intensyvus karštis išdžiovina mėsą?
Jeigu norite, kad vakarykštis maistas pašiltų tolygiai, neužtenka tiesiog įdėti lėkštės į mikrobangų krosnelę ir šią įjungti. Tad kaip pašildyti maistą tolygiai?
Vienas socialinio tinklo „Reddit“ vartotojas, pasivadinęs Omgpolly, patarė, kaip maistą šildyti teisingai.
Jeigu šildote, pavyzdžiui, spagečius, prieš pašaunant į mikrobangų krosnelę sudėkite juos lėkštėje kaip riestainį (taip, kaip parodyta nuotraukoje). Teigiama, kad taip sudėti makaronai su per vidurį palikta duobe, mikrobangėje sušils kur kas tolygiau.
Šis metodas veiksmingas, nes mikrobangų krosnelė bangas spinduliuoja iš visų pusių ir joje šildant maistą pirma įšyla šonai.
Jeigu tiesiog sukraunate maistą į indą, paprastai storiausias jo sluoksnis būna per vidurį, kuriam ir šiaip tenka mažiau kaitros. Tai reiškia, kad patiekalas viduryje greičiausiai nesušils arba sušils mažiau.
Maistą paskirsčius vienodu sluoksniu ir viduryje padarius duobutę, patiekalas sušils tolygiau.
Maisto šildymas – ne vienintelė klaida, kurią darome ruošdami valgį.