Mes turime jums geresnį pasiūlymą – pakeiskite šiuos produktus žiupsneliu druskos ir būsite maloniai nustebinti. Štai kodėl.
Ekspertų teigimu, natrio chloridas jūsų gėrimui ne tik suteiks geresnį skonį, bet ir padės sumažinti kavos kartumą.
Tiesa, nereikėtų druskos berti į kiekvieną puodelį kavos. Tačiau jeigu gėrimas jums per kartus, nedidelis žiupsnelis druskos tikrai išgelbės.
Kodėl tai veikia? Mokslo žurnale „Nature“ paskelbtas tyrimas parodė, kad natrio jonai numalšina kartumą ir sustiprina skonį. Dar geriau – druska, skirtingai nei pienas ar cukrus, neprideda papildomų kalorijų jūsų ryto gėrimui.
„Žinoma, kiekvienas turėtų visada siekti tobulo vandens ir pupelių santykio, bet kartais būna per vėlu ką nors pakeisti. Tada labai praverčia triukas su druska“, – rašo interneto puslapio „VinePair“ autorė Vicki Denig.
Nereikia į kavą druskos berti daug. Pakaks vos žiupsnelio. Atsiminkite, jeigu druskos bus per daug, gėrimas taps tiesiog sūriu. O tai yra kur kas blogiau už kartumą.