Gerai, jeigu daržas po langu, ir visuomet galite nusiskinti šviežių krapų. Ką daryti, jeigu juos perkate ar parsivežate iš sodo ar močiutės?
Visi žinome, kad šios gležnos žolelės labai greitai vysta. Ar yra būdų ilgiau išsaugoti jas šviežias?
Taip. Štai keletas patarimų, kurie padės išsaugoti krapus nenuvytusius net iki savaitės. Taip pat sužinokite, kaip juos užšaldyti, kad savo aromatu šios prieskoninės žolelės džiugintų jus ir žiemą.
Kaip išsaugoti šviežius krapus visą savaitę
Nuplaukite krapus ir gerai nupurtykite vandens perteklių.
Dėkite juos ant vos vos sudrėkinto popierinio rankšluosčio, apvyniokite ir dėkite į sausą plastiko maišelį, sandarų indelį arba stiklainį.
Jeigu dedate į stiklainį, vos vos sudrėkintą popierinį rankšluostį galite dėti ant dugno. Jis palaikys reikiamą drėgmę.
Taip šaldytuve laikomi krapai švieži išliks net iki savaitės. Idealu, jeigu temperatūra šaldytuve neviršija 4-5 laipsnių Celsijaus.
Kaip krapus paruošti laikymui šaldiklyje
Užšaldyti krapai taip pat puikiai kvepia. Šaldiklyje juos galima laikyti keletą mėnesių.
Suvyniokite pluošteliais į foliją ir užšaldykite. Taip pat galima užšaldyti ir supjaustytus krapus, tačiau atminkite: kuo smulkiau bus supjaustyti, tuo daugiau kvapo jie neteks.
Pjaustytus krapus padalinkite porcijomis, kurių reikės vienam kartui ir suvyniokite į folijos lakštelius ar plastikinius maišelius.
Sriubos ir padažams krapus galite užšaldyti ledo formelėse: sukapotus krapus dėkite į formeles, užliekite šiek tiek vandens ir užšaldykite. Sušaldytus kubelius sudėkite į plastikinį indą ar maišelį ir laikykite šaldiklyje.