Virtuvės žinovų paslaptys, kaip iškepti tobulą kiaušinienę

Atrodytų, nieko nėra paprasčiau, nei iškepti kiaušinienę. 

 Norint iškepti tobulą kiaušinienę svarbu žinoti kelias gudrybes. <br> 123rf.com nuotr.
 Norint iškepti tobulą kiaušinienę svarbu žinoti kelias gudrybes. <br> 123rf.com nuotr.
 Įpilkite daugiau aliejaus.<br> 123rf.com nuotr.
 Įpilkite daugiau aliejaus.<br> 123rf.com nuotr.
 Įmušę kiaušinius į dubenį, o po to perpylę į keptuvę jūs nepažeisite baltymo ir iškepęs kiaušinis atrodys labai dailiai.<br> 123rf.com nuotr.
 Įmušę kiaušinius į dubenį, o po to perpylę į keptuvę jūs nepažeisite baltymo ir iškepęs kiaušinis atrodys labai dailiai.<br> 123rf.com nuotr.
 Apverskite kiaušinius.<br> 123rf.com nuotr.
 Apverskite kiaušinius.<br> 123rf.com nuotr.
 Kepkite ant alyvuogių aliejaus.<br> 123rf.com nuotr.
 Kepkite ant alyvuogių aliejaus.<br> 123rf.com nuotr.
 Iš anksto neįkaitinkite keptuvės.<br> 123rf.com nuotr.
 Iš anksto neįkaitinkite keptuvės.<br> 123rf.com nuotr.
 Netingėkite įmušti kiaušinius į dubenį.<br> 123rf.com nuotr.
 Netingėkite įmušti kiaušinius į dubenį.<br> 123rf.com nuotr.
 Išsirinkite šviežius kiaušinius.<br> 123rf.com nuotr.
 Išsirinkite šviežius kiaušinius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 7:54 AM, atnaujinta Jun 28, 2017, 8:10 AM

Tačiau, jeigu jūsų antrasis vardas yra perfekcionizmas, atkreipkite dėmesį į geriausių pasaulio šefų, tokių, kaip Jamie Oliveris, Gordonas Ramsay ir kiti, patarimus.

Todėl čia pateikiami svarbiausi geriausių pasaulyje šefų patarimai, kaip iškepti tobulą kiaušinienę.


1. Išsirinkite šviežius kiaušinius

Bet kurio patiekalo sėkmės paslaptis yra kokybiški ir švieži produktai.

Išrinkti kiaušinius labai paprasta. Svarbiausia – visada atkreipti dėmesį į ant pakuotės nurodytą datą, taip pat į tiekėją.

O tai, ar kiaušiniai buvo kokybiški, suprasite iškepę kiaušinienę. Šviežio kiaušinio baltymas būna tankesnis ir labai nepasklinda po keptuvę, o trynys – išgaubtas, aiškios formos, švelniai geltonas.

Priminsime, kad kiaušinius nebūtina laikyti šaldytuve. Jeigu įpratote laikyti kiaušinius šaldytuve, geriau dėkite juos ne į dureles, bet palikite ant lentynos, originalioje pakuotėje. Nuolatinis kiaušinių kratymas, atidarinėjant dureles, gali paveikti ir būsimos kiaušinienės išvaizdą.


2. Kepkite ant alyvuogių aliejaus

Apie neabejotiną alyvuogių aliejaus naudą mūsų organizmui žino visi. Jis padeda išsaugoti veido ir viso kūno grožį, numesti svorį, apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių bei kaulų ligų.

Tad kodėl gi neiškepus kiaušinienės būtent ant tokio aliejaus, o ne ant įprasto saulėgrąžų?

Lengvai pakaitinkite aliejų keptuvėje, prieš pradėdami ruošti kiaušinienę.


3. Netingėkite įmušti kiaušinius į dubenį

Greičiausiai ne kartą matėte mokamuosius filmukus arba kulinarines laidas, kurių metu šefai iš pradžių įmuša kiaušinius į dubenį ir tik po to perpila į keptuvę.

Jeigu turite bent porą minučių tokiam veiksmui, jokiu būdu jo nepraleiskite. 

Įmušę kiaušinius į dubenį, o po to perpylę į keptuvę jūs nepažeisite baltymo ir iškepęs kiaušinis atrodys labai dailiai, žadama interneto puslapyje „Kitchen Mag“.


4. Iš anksto neįkaitinkite keptuvės

Visi mes pripratome įmušti kiaušinius tiesiai į spragsintį aliejų įkaitintoje keptuvėje.

Žinoma, taip kiaušiniai ims iškart kepti, bet tai – toli gražu ne geriausias būdas šiam patiekalui gaminti.

Jeigu norite, kad kiaušinienė būtų švelnios, vienodos ir lygios tekstūros, gaminkite ją ant silpnos ugnies, nedengdami dangčiu.

Svarbu: įmuškite kiaušinius tik į vos vos įkaitintą aliejų.


5. Apverskite kiaušinius

Greičiausiai kiekvienas kiaušinienės pusryčiams mėgėjas ne kartą susidūrė su problema – iš apačios kiaušiniai pradeda degti, o iš viršaus baltymai būna vos vos apkepę, išlaikydami ne itin malonią konsistenciją.

Idealios kiaušinienės paslaptis – apvertimas. 

Apkepkite kiaušinius iš abiejų pusių minutę arba pusę (viskas priklauso nuo gaminimo temperatūros). Taip baltymai bus vientisi ir  tolygūs, o trynys įgis malonią auksinę spalvą, viduje išlikdamas šiek tiek skystu. 


6. Įpilkite daugiau aliejaus

idealiai kiaušinienei riebalų reikia labai daug – netgi iš viršaus.

Jeigu nenorite dengti keptuvės dangčiu arba jums tingisi ją vartyti keptuvėje, pabandykite baltymus apipilti karštu aliejumi – tuo pačiu, ant kurio kepate kiaušinį.

Tai – dar vienas būdas, kaip vienodai apskrudinti patiekalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.