Svarbios smulkmenos, kurios padės patikimai užkonservuoti vasaros gėrybes

Noriu pasidalinti savo patirtimi, kaip gaminti konservus žiemai. Per daugelį metų atradau keletą svarbių dalykų. Atrodytų, smulkmenos, bet jos lemia ilgo išlaikymo rūsyje rezultatą.

Kad nereiktų rašyti ant stiklainių ar dangtelių pagaminimo metų, kiekvienais metais naudoju tam tikros spalvos dangtelius.<br>„Kūmutės virtuvė“.
Kad nereiktų rašyti ant stiklainių ar dangtelių pagaminimo metų, kiekvienais metais naudoju tam tikros spalvos dangtelius.<br>„Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Jul 9, 2018, 2:45 PM, atnaujinta Jul 23, 2021, 8:27 AM

1. Stiklainių paruošimas. Mano patirtis byloja, kad būtina gerai išplauti ne tik stiklainių vidų, bet ir dangtelio užsukimo vingius. Tai ypač svarbu, jei naudojate stiklainius nebe pirmą kartą. Tam ypač tinka indų šepetėliai.

2. Tikrai nebūtina nuriebalinti stiklainių indų plovikliais, užtenka gerai ištrinti stiklą valgomąja soda ir gerai išskalauti karštu vandeniu.

3. Dangtelius galima sterilizuoti spiritu, pakaitinti orkaitėje, bet labiausiai pasiteisino trumpas nuplikymas verdančiu vandeniu iš virdulio.

4. Dangteliai būna 2 rūšių – vieno vingio ir dviejų vingių. Siūlyčiau pirkti dvivingius, jie žymiai geriau priglunda prie stiklainio, taip garantuodami geresnes konservų laikymo savybes.

5. Blanširuotos marinuojamos daržovės žymiai talpiau sugula į stiklainius.

6. Nebūtina užpylinėti-nupylinėti konservuojamų daržovių, jei blanširuotas sudedate į stiklainius, užpilate marinatu ir labai storai apklojate pledu/senais kailiniais/ sena pūkine striuke ir paliekate bent 12 valandų.

7. Bet kurios uogos dera su karčiuoju šokoladu. Tokia uogienė – šokoladienė tinka prie kavos, arbatos, pyrago įdarui ar Kalėdų dovanai.

8. Kompotams verdamas sirupas iš 1 l vandens ir 300 g cukraus.

9. Klasikinis marinatas daržovėms – 1 l vandens, 3 v. š. cukraus, 1 v. š. druskos ir 100 ml acto – rezultatas garantuotai šimtaprocentinis.

10. Negaminkite konservų, kai esate susierzinę, pyktelėję ar blogai nusiteikę – jie tiesiog  surūgs.

11. Kad nereiktų rašyti ant stiklainių ar dangtelių pagaminimo metų, kiekvienais metais naudoju tam tikros spalvos dangtelius. Pavyzdžiui, pernai naudojau raudonus, šiemet – auksinius.

Linkiu skanių akimirkų. Pasidalinkite ir jūs savo patirtimi.

Šaltinis – „Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.