Konservuotus agurkus teko išmesti. Per vėlai supratau, kokią klaidą padariau

Vasara – pats darbų įkarštis virtuvėje: šeimininkės ruošia ne tik kasdienius patiekalus, bet ir atsargas žiemai. 

Kartais gėrybės taip ir nepasiekia stalo. Ką daryti, kad jų nereikėtų išmesti?<br> 123rf nuotr.
Kartais gėrybės taip ir nepasiekia stalo. Ką daryti, kad jų nereikėtų išmesti?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Jul 17, 2017, 4:37 PM

Braškės, serbentai, vyšnios, įvairios žolelės, agurkai, pomidorai, cukinijos, šaparaginės pupelės - šios ir dar daugybė kitų daržo gėrybių suguls į stiklainėlius, o vėlyvą rudenį, žiemą ir pavasarį džiugins valgytojų gomurius. 

Tiesa, kartais gėrybės taip ir nepasiekia stalo. Ką daryti, kad jų nereikėtų išmesti? 

Štai kokį laišką gavome iš mūsų skaitytojos Agnės. Paskaitykite – gal ir jums pravers jos patirtis? 

„Gal ir juoksitės iš mano klaidų, bet noriu pasidalinti savo patirtimi konservuojant daržoves. Tiksliau, nevykusia patirtimi, iš kurios galėtų pasimokyti ir kitos šeimininkės. 

Esu dar ne itin patyrusi virtuvėje. Tiksliau, mėgstu gaminti, tačiau iki šiol beveik negaminau konservų. Visada jų priruošdavo mama ir močiutė. 

Bet sukūrusi šeimą panorau pati tuo užsiimti. 

Pernai susirinkau mamos ir močiutės receptus ir ėmiausi darbo. Receptai – klasikiniai, patikimi ir patikrinti ne per vienerius metus. 

Pavyzdžiui, šis marinatas: 1 litrui vandens – 2 šaukštai druskos, 1 šaukštas cukraus ir 100 ml 9 proc. acto. Atrodo, nėra kur suklysti.

Prigaminau agurkėlių, ramiai sustačiau rūsyje ir patenkinta laukiu, kada išmuš jų valanda. 

Bet koks nusivylimas manęs laukė, kai atsidariau pirmąjį, antrąjį, trečiąjį stiklainį! Agurkai buvo blankaus skonio, juose buvo per mažai druskos. Žodžiu, nevalgomi. Visus teko išmesti lauk. 

Kai pradėjau domėtis, kur šuo pakastas, su mama išsiaiškinome, kad visa bėda – druskoje. Taip taip, druskoje! 

Savo namų virtuvėje naudoju jūros arba Himalajų druską, kuri yra švelnesnio skonio už akmens druską. O kad konservuojant reikia naudoti seną rupią druską, man net į galvą nešovė. 

Visose receptūrose yra nurodytas būtent šios, o ne kitos druskos kiekis. 

Be to, internete užtikau kitų šeimininkių patarimus raugiant ar konservuojant nenaudoti ir joduotos druskos – teigiama, kad ji sugadina daržovių skonį. 

Taip pat netinka ir smulki druska, bet aš jos niekada ir nenaudoju. 

Tad jeigu konservuojate, atminkite tai“, – patarė Agnė. 

Daugiau patarimų, kaip konservuoti daržoves, rasite čia:

O gal ir jūs turite vertingos patirties, kuri praverstų mūsų rubrikos skaitytojams? Pasidalinkite. Siųskite adresu: skonis@lrytas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.