Pats paprasčiausias paukštienos marinatas. Jį rasite savo virtuvėje

Paukštiena – viena populiariausių mėsos rūšių, kurią mėgstame kepti orkaitėje, keptuvėje ar kepsninėje. 

 Marinuota kepta paukštiena.<br> 123rf
 Marinuota kepta paukštiena.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2017, 12:21 PM, atnaujinta Jul 19, 2017, 12:24 PM

Geriausias būdas suteikti jai tinkamo skonio – geras marinatas. Bet jeigu manote, kad jam reikia daugybės ingredientų, pagalvokite dar kartą. 

Iš tiesų vištienai pakanka vienintelio ingrediento, ir veikiausiai jūs jį turite šaldytuve. 

Marinatas, likęs nuo konservuotų ar raugintų agurkų ar kitų daržovių, yra pats lengviausias būdas suteikti mėsai sultingumo, skonio ir ją suminkštinti. 

Kaip rašo „Tasting Table“, marinatą su visais likusiais prieskoniais supilkite į indą, sudėkite vištų šlauneles ar blauzdeles ir palaikykite porą valandų, o jeigu marinuojate krūtinėlę - keturias.

Šis marinatas ypač tinka krūtinėlei, kuri nėra riebi, todėl kepdama labiausiai išsausėja. Agurkų ar kitų daržovių marinatas apsaugo ją nuo išdžiūvimo, suteikia minkštumo ir sultingumo.

Jeigu norite dar daugiau skonio, į agurkų marinatą įpilkite marinato nuo česnakų ar aitriųjų paprikų.

O jeigu agurkų marinatas jums atrodo per stiprus, praskieskite jį pienu – vištiena bus tokia pat sultinga, neišsausėjusi, bet švelnesnio skonio.

„Skonis“ jau rašė apie tai, kad sūrymas yra puikus paukštienos marinatas. Apie vieno restorano atradimą skaitykite žemiau: 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.