Nieko panašaus. Jeigu namuose turite orkaitę, lengvai galite jų išsikepti. Orkaitėje keptos bulvytės nebus prisigėrusios aliejaus ir tikrai traškios.
Kokia jų traškumo paslaptis?
Ją išdavė Paryžiuje gyvenantis amerikietis šefas, kulinarinių knygų autorius Davidas Lebovitzas.
Nusivylęs tuo, kad net Prancūzijos restoranuose ne visur patiekiamos tinkamai iškeptos traškios bulvytės jis ėmė jas kepti namuose.
Iš pradžių - gruzdintuvėje, tačiau rezultatu nebuvo patenkintas.
Tuomet pabandė jas kepti orkaitėje. Bulvytės buvo puikios!
Tiesa, D.Lebovitzas pritaikė vieną gudrybę, dėl kurios bulvytės buvo dar traškesnės: supjaustytas bulves jis valandą palaikė labai šaltame šiek tiek pasūdytame vandenyje.
Po to jas gerai nusausino rankšluosčiu. Subėrė į skardą, apšlakstė aliejumi ir apibarstė druska, prieskoninėmis žolelėmis.
Viską sumaišė rankomis ir paskleidė vienu sluoksniu.
Skardą dėjo į 200 laipsnių orkaitę ir kepė 45-50 minučių, kartkartėmis bulves pavartydamas.
Taip keptos bulvės nebuvo prisigėrusios riebalų, traškios ir gardžios.
Išbandykite! O kad vanduo būtų kuo šaltesnis, į jį įberkite ledukų iš šaldiklio.