8 dalykai, kuriuos prieš pradėdami gaminti visada daro šefai

Kiekvienas profesionalus virtuvės šefas prieš pradėdamas kepti ar virti visada atlieka šiuos aštuonis veiksmus, kurie gerokai palengvina maisto ruošą.

 Supjaustykite visus ingredientus iš anksto. <br> 123rf.com nuotr. 
 Supjaustykite visus ingredientus iš anksto. <br> 123rf.com nuotr. 
 Prieš pradėdami gaminti, išsidėliokite įrankius, kurių jums prireiks.<br> 123rf.com nuotr. 
 Prieš pradėdami gaminti, išsidėliokite įrankius, kurių jums prireiks.<br> 123rf.com nuotr. 
 Prieš pradėdami ruošti maistą pasverkite visus ingredientus.<br> 123rf.com nuotr. 
 Prieš pradėdami ruošti maistą pasverkite visus ingredientus.<br> 123rf.com nuotr. 
 Nuvalykite visus paviršius.<br> 123rf.com nuotr. 
 Nuvalykite visus paviršius.<br> 123rf.com nuotr. 
 Sutvarkykite virtuvės stalą.<br> 123rf.com nuotr. 
 Sutvarkykite virtuvės stalą.<br> 123rf.com nuotr. 
 Perskaitykite receptą iki galo. <br> 123rf.com nuotr. 
 Perskaitykite receptą iki galo. <br> 123rf.com nuotr. 
 Iš anksto įkaitinkite orkaitę.<br> 123rf.com nuotr. 
 Iš anksto įkaitinkite orkaitę.<br> 123rf.com nuotr. 
 Paruoškite dubenį maisto atliekoms. <br> 123rf.com nuotr. 
 Paruoškite dubenį maisto atliekoms. <br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 11:47 AM

Tad štai, ką reikėtų daryti po to, kai užsijuosiate prijuostę:

1. Susitvarkykite.

Sutvarkykite virtuvės stalą, ant kurio gaminsite. Prisiminkite: švarus stalas, švarios mintys.

2. Nuvalykite visus paviršius.

Pasirūpinkite ne tik tuo, kad būtų pakankamai vietos, kur gaminti, bet ir tuo, kad viskas būtų švaru. Tai valgio gaminimą padarys kur kas malonesniu!

3. Iš anksto išsidėliokite įrankius, kurių jums prireiks.

Ir vėl – tai maisto gaminimą padarys lengvesniu ir mažiau keliančiu stresą.

4. Pasverkite visus ingredientus iš anksto.

Tai ypač svarbu kepant įvairius kepinius. Šis žingsnis padės nesuklysti ruošiant maistą ir nesiblaškyti, ko nors nerandant. Kartu tai leis laiku sužinoti, ar jums netrūksta nė vieno recepte įrašyto ingrediento.

5. Pasiruoškite tuščią dubenį visoms maisto atliekoms ar lupenoms.

Taip jūsų darbo erdvė išliks švari.

6. Įkaitinkite orkaitę.

Juk nenorite laukti, kol ji įkais, kai viską būsite pasiruošę! Be to, jeigu ilgiau laikysite į orkaitę nepašautą tešlą, kepinys gali mažiau iškilti, įspėjo interneto puslapio „Good Housekeeping Institute“ kūrėjai.

7. Perskaitykite visą receptą iki galo.

Niekas nesukelia daugiau streso, nei suvokimas, kad reikia pernakt šaldytuve palaikyti desertą arba troškinti patiekalą dvi valandas orkaitėje, nors svečiai pasirodys jau po 10 minučių.

8. Būkite pasiruošę.

Kaip įmanoma daugiau visko supjaustykite ar sutarkuokite, prieš pradėdami virti ar kepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.