Plakta kiaušinienė – puikus patiekalas dienos pradžiai. Tačiau ją labai lengva sugadinti – vos kelios sekundės, ir kiaušinių masė perkepusi, lyg guminė, o pati kiaušinienė – vandeninga.
Britų šefas, „Michelin“ įvertintų restoranų savininkas Gordonas Ramsey sukūrė kitokią kiaušinienės kepimo techniką. Jos laikantis iškepta kiaušinienė yra kreminė, puri, minkšta ir neskęstanti skystyje.
Šis šefo atradimas, atrodo, susuko galvą kiaušinienės mėgėjams. Vaizdo siužetas, kuriame G.Ramsay moko kepti kiaušinienę, „Youtube“ platformoje peržiūrėtas jau 23,5 milijono kartų.
G.Ramsay kepimo metodas aukštyn kojomis apvertė įprastą supratimą, kaip kepti kiaušinienę.
Jo esmė – kepant kiaušinienę ne laikyti keptuvę virš ugnies, o kartais ją nuimti.
G.Ramsey teigia, kad dėl to kiaušiniai neperkepa ir nepavandenyja.
Be to, garsusis šefas neplaka kiaušinių prieš supildamas į – dėmesio! – šaltą keptuvę.
Pateikiame G.Ramsey kiaušinienės receptą
1. Į šaltą keptuvę ar puodą įkulkite šešis kiaušinius.
2. Ten pat dėkite 3 šaukštelius minkšto sviesto. Jeigu kiaušinienę kepate iš daugiau ar mažiau kiaušinių, 2 kiaušiniams dėkite 1 šaukštelį sviesto.
3. Dėkite keptuvę virš didelės ugnies.
4. Maišykite mentele (ne šluotele!). Ne plakite, o maišykite, mentele braukdami per dugną ir kraštus.
5. Po 30 sekundžių nukelkite keptuvę į šalį, maišykite toliau.
6. Praėjus 10 sekundžių, keptuvę vėl dėkite ant ugnies. Intensyviai maišykite toliau.
7. Kartokite tai tris minutes. Mažesniam kiaušinių kiekiui prireiks mažiau laiko.
8. Tiktai paskutiniu momentu berkite druską, pipirus ar kitus prieskonius. Kad kiaušinienė būtų dar labiau kreminė, įmaišykite šaukštą grietinės.
Žemiau esančiame vaizdo įraše galite pažiūrėti, kaip pats šefas G.Ramsay kepa šią kiaušinienę. Nekantriausius informuojame: kiaušinienė pradedama kepti antrąją siužeto minutę.