Kaip iškepti puikią kiaušinienę? Nedarykite to, ką darėte visą gyvenimą

Plakta kiaušinienė – turbūt vienas pirmųjų patiekalų, kuriuos išmokome gaminti. 

Plakta kiaušinienė – vienas greičiausiai pagaminamų patiekalų, kuriuos mėgstame pusryčiams.<br> 123rf.com nuotr.
Plakta kiaušinienė – vienas greičiausiai pagaminamų patiekalų, kuriuos mėgstame pusryčiams.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 7:43 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 7:46 AM

Tai vienas greičiausiai pagaminamų valgių, kuriuos mėgstame pusryčiams. Ir ne be reikalo: tokie pusryčiai sveiki, maistingi, ilgam aprūpinantys energija ir maistingomis medžiagomis.

Plakta kiaušinienė, atrodytų, paprastas patiekalas, tačiau ją labai lengva sugadinti: užtenka kelių sekundžių, ir puri, viliojančiai minkšta ir drėgna masė tampa kieta, gumine. 

Internetą pastaruoju metu užkariauja naujas kiaušinienės kepimo metodas, kuris paneigia tai, ką išmokome iš savo tėvų. Pasirodo, norint drėgnos, purios ir minkštos kiaušinienės, jos nereikia plakti! 

Šiuo metodu pasidalino sumuštinių parduotuvėlės Brukline „Saltie“ šefė Caroline Fidanza. „Taip kepti kiaušinienę išmokau iš mano parduotuvės bendrasavininkės Rebeccos. Tai puikiausia kiaušinienė, kurią ragavau. Ir vienas keisčiausių metodų, kai iš pradžių kepami tik baltymai, ir tik paskutinę minutę į juos įmaišomi tryniai. Tai taip lengva, paprasta ir kartu taip nuostabu“, –  portalui „Epicurious“ sakė ji.

Pateikiame instrukciją žingsnis po žingsnio, kaip kepti plaktą kiaušinienę, kurios receptas sparčiai populiarėja.

1. Keptuvėje išlydykite sviestą. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas. Vos tik pradės lengvai burbuliuoti, keptuvė paruošta. 

2. Įmuškite kiaušinius į keptuvę, tarsi keptumėte sveikus, apibarstykite druska. 

3. Nelieskite kiaušinių, laukite, kol baltymai sutvirtės. Vos tik baltymai ims kietėti, juos švelniai pavartykite mentele, neliesdami trynių.   

4. Kai baltymai jau beveik, bet dar ne iki galo sukietėję, nukelkite keptuvę nuo ugnies. O tuomet mentele pradurkite trynius ir lengvai įmaišykite į baltymų masę. 

Dėl karščio, sklindančio nuo keptuvės, baltymai baigs kepti, bet bus vis dar purūs, skęstantys kreminėje ir drėgnoje trynių masėje.

Štai ir turite plaktą kiaušinienę, bet daug geresnę, nei valgėte iki šiol. Tai kažkas tarpinio tarp minkštai virto kiaušinio ir plaktos kiaušinienės.  

Jeigu abejojate, ar pavyks, prieš kepant atskirkite baltymus nuo trynių ir kepkite pirmiau baltymus, tik jiems baigiant sukietėti supilkite trynius. 

Skanių pusryčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?