Taip pat vaisius turėtų turėti maloniai saldų kvapą, tačiau jei nieko negalite užuosti – ananasas neprinokęs.
O ką daryti, jeigu įsigijote nelabai saldų ir mažai sulčių turintį vaisių, kuris nė iš tolo neatsiduoda tropikų saule?
Virtuvės patarimų knygoje „Dessert and Booze Hacks“ pateikiamas paprastas patarimas, kaip pagerinti ananaso skonį.
Pirmiausia nupjaukite ananaso lapus. Dėkite ananasą į lėkštę nupjautąja dalimi į apačią ir uždenkite jį folija ar plastiko plėvele. Dėkite ananasą į šaldytuvą ir – būkite kantrūs – palaikykite vaisių 2-3 dienas.
Vėliau ragaudami taip palaikyto ananaso pamatysite: jis ir saldesnis, ir sultingesnis. Kodėl?
Nes pirmiausia ananasas sunoksta apačioje – toje vietoje, kuri arčiau stiebo. Kai jį apverčiate aukštyn kojomis, jo saldžios sultys pasiskirsto po visą vaisių.
Knygos autoriai nurodo, kad pokyčiai matomi net ir plika akimi: neprinokęs ananasas yra baltesnis, sausesnis, o palaikius vaisių apverstą, jis tampa žymiai geltonesnis.
Išbandykite šį triuką, kai įsigysite neprinokusį vaisių – tegu jis suteikia tikrą vasarišką skonio malonumą.