Klaidos, kurias darote virdami bulvių košę

Net ir skaniausias patiekalas, patiektas su puria ir minkšta bulvių koše, gali būti dar skanesnis. 

 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 11:45 AM

Bulvių košę garnyrui mėgsta ir dideli, ir maži. O didžiausi jos gerbėjai ją valgo ir kaip atskirą patiekalą.  

Paruošti bulvių košę paprasta, tačiau kaip paruošti tokią košę, kuriai niekas neatsispirtų.

Portalas „KitchenMag“ teigia, kad svarbu nedaryti kelių klaidų. Štai jos. 

Naudojate netinkamas bulves

Gera košė prasideda nuo tinkamai parinktų bulvių. 

Košei tinka ne bet kokios bulvės. Net jeigu ir nelabai mėgstate krakmolingų bulvių, kurios verdant subyra, košei rinkitės būtent jas.

Krakmolas sugeria sviestą ir pieną, dėl to bulvių košė būna minkšta ir puri. 

Ne tokios krakmolingos bulvės gal ir skanesnės, tačiau jas sutrynus masė būna klijinga, ne tokia puri. 

Bulves beriate į verdantį vandenį 

Kad bulvės tinkamai susigrūstų, reikia tinkamai jas išvirti. Jeigu bulves suberiate į verdantį vandenį, iš išorės jos geriau suverda nei viduje. Gerai košei reikia, kad visos bulvės dalys išvirtų tuo pačiu metu. 

Taigi, sudėkite bulves į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir tik tuomet dėkite ant viryklės. 

Nepasūdote vandens 

Kaip ir makaronai, bulvės sugeria ir vandenį, ir druską. Tad apie vandens pasūdymą galvokite kaip apie dar vieną galimybę paskaninti bulves. 

Verdate pernelyg karštai 

Kai puodas verda smarkiai burbuliuodamas, bulvės gali subyrėti. Užuot smarkiai virę leiskite vandeniui tik šiek tiek virti. Tai leis bulvėms išvirti tolygiau, o nuo to priklausys, kaip tolygiai jos bus sugrūstos. 

Grūdate neišdžiūvusias bulves

Ką tik nusunktos, bet gerai nenudžiovintos bulvės yra vandeningos. Vandens košei visiškai nereikia, tad ką daryti?

Nusunktas bulves suverskite atgal į puodą ir dar keletą minučių pakaitinkite virš lengvos ugnies. O jeigu jūsų orkaitė tuo metu įjungta,  dėkite bulves ant grotelių ir palaikykite jas keletą minučių orkaitėje. 

Kai bulvių krašteliai pabaltuos, galima grūsti. 

Į košę pilate šaltą pieną

Pienas tiesiai iš šaldytuvo atšaldys bulves. Prieš pildami pieną šiek tiek jį pašildykite, tačiau neperkaitinkite. 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų lapkričio 15 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.