Paprasta gudrybė padės lengviau nulupti virtus kiaušinius

Neretai kietai išvirtus kiaušinius būna labai sunku nulupti. Prie kiaušinių lukštai būna taip tvirtai prilipę, kad lupant juos tenka nuplėšti ir dalį baltymo.

Norint gražiai nulupti išvirtą kiaušinį reikia jį tinkamai išvirti.<br> 123rf.com nuotr.
Norint gražiai nulupti išvirtą kiaušinį reikia jį tinkamai išvirti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 7:59 AM, atnaujinta Jan 25, 2018, 8:58 AM

O kiaušinis praranda dalį patrauklumo.

Interneto puslapio „Mother Nature Network“ maisto tinklaraštininkė Robin Shreeves rašo niekada nepagalvojusi, kad tai, kaip lengvai lupsis kiaušinis, priklauso nuo jo tipo. Dabar ji perka tik tuos kiaušinius, kurios padėjo laisvėje, o ne ankštuose narvuose gyvenančios vištos. Tokie kiaušiniai, pasak jos, yra kokybiškesni.

Be to, tinklaraštininkė išsiaiškino, kad kuo šviežesni yra kiaušiniai, tuo sunkiau juos, kietai išvirtus, gražiai nulupti.

Tačiau yra viena gudrybė, kuri padės lengvai nulupti bet kurį kiaušinį – tam reikia išvirti kiaušinį vandenyje, į kurį įberta valgomosios sodos. Ši natūrali medžiaga prasiskverbia pro kiaušinio lukštą, todėl baltymas lengviau atsiskiria nuo lukšto, tačiau kiaušinio skoniui tai įtakos neturi.

Sužinojusi šį patarimą tinklaraštininkė nusprendė jį išbandyti. Tad du kiaušinius iš tos pačios pakuotės, kurių vieną pažymėjo „X“ ženklu, įdėjo į skirtingus šalto vandens indus.

Į indą, kuriame pamerkė kiaušinį, pažymėtą „X“, įbėrė vieną arbatinį šaukštelį valgomosios sodos, kitą kiaušinį pamerkė į paprastą vandenį. Pavirusi abu kiaušinius 10 minučių, o vėliau dar 3 minutes palaikiusi vandenyje moteris juos išėmė ir leido atvėsti.

Pradėjus lupti kiaušinius pažymėtasis nusilupo labai lengvai. O kitas, virtas paprastame vandenyje, luposi sunkiai, vietomis kartu su lukštu nusilupo ir dalis baltymo.

Tinklaraštininkei taip patiko rezultatas, kad ji nusprendė nuo šiol visada į vandenį, kuriame virs kiaušinius, nepamiršti įberti ir šaukštelio valgomosios sodos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.