Tačiau viena paprasta gudrybė padės jų atsikratyti ir vėl džiaugtis švaria kavamale. Jūsų išsigelbėjimas yra ryžiai.
Kaip rašo interneto svetainė „Kitchn“, jeigu malūnėliu sumalsite sausus, nevirtus ryžius, tai padės išvalyti iš kavos išsiskyrusį aliejų ir kitas atliekas bei panaikins bet kokius kvapus.
Be to, šis valymo būdas nepaveiks kavos ar prieskonių, kuriuos malsite vėliau, skonio ir aromato.
Kavos ar prieskonių malūnėliui išvalyti tiks bet kokie ryžiai. Geriausia yra tai, kad ryžiai padės iššveisti jūsų kavamalės vidų vos per kelias minutes.
Norint iššveisti kavos ar prieskonių malūnėlį jums reikės:
1/4 puodelio nevirtų bet kokios rūšies ryžių;
popierinio rankšluosčio, sudrėkinto vandeniu.
1. Įpilkite į malūnėlį 1/4 puodelio ryžių ir pamalkite apie minutę ar kol ryžiai susimals į miltelius. Sumalti ryžiai turėtų sugerti aliejų. Ant kavamalės liks tik storas ryžių miltų sluoksnis.
2. Išpilkite ryžių miltus.
3. Išvalykite malūnėlį drėgnu popieriniu rankšluosčiu.
4. Valykite taip kavamalę kartą per savaitę ar bet kada, kai atrodys, kad ją reikėtų iššveisti.