Žinoma, kad pusryčiai būtų išties sveiki, būtina juos paruošti tinkamai. Pavyzdžiui, kepant kiaušinius nepilti per daug aliejaus.
Svarbu ir tai, kokios rūšies aliejuje kepsite kiaušinius. Pasirinkę teisingą aliejų galėsite mėgautis kur kas sveikesniu ir skanesniu pusryčių patiekalu.
Specialistai patarė kiaušinienę kepti ne daržovių ar saulėgrąžų, bet alyvuogių aliejuje. Jame iškeptų kiaušinių baltymai bus tobulai minkšti. Be to, valgydami alyvuogių aliejuje keptus kiaušinius apsirūpinsite būtinais antioksidantais, rašoma interneto portale „Daily Mail“.
Kiek anksčiau atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad kepti maistą daržovių aliejuje nėra sveika, nes kepimo metu išsiskiria nuodingosios medžiagos, vadinamos aldehidais.
Kaitinant mononesotųjį alyvuogių aliejų (nepaisant to, kad jis irgi priskiriamas prie daržovių aliejaus), aldehidų išsiskiria mažiau.
Be to, kaip rašoma interneto svetainėje „Brit+Co“ alyvuogių aliejus yra mažiau dūminingas ir įkaista gerokai daugiau, todėl jame kiaušiniai iškepa greičiau.
Kepami alyvuogių aliejuje kiaušinių baltymai greičiau apskrunda, o trynys viduryje išlieka tobulai minkštas.
Kai kurie žmonės vengia naudoti alyvuogių aliejų, nes jis turi specifinį skonį, galintį persiduoti kiaušiniams.
Tačiau „Brit+Co“ specialistai teigia, kad sodrus alyvuogių aliejaus skonis, tiesą sakant, gali būti puiki kitų produktų, kuriuos taip pat valgome su kiaušiniais, skonių atsvara.