Pagaliau žinau, ką daryti, kad kiaušiniai neskilinėtų

Visi sutiks – Velykoms ruošiant margučius turbūt labiausiai erzinantys dalykas – matyti suskilinėjusius išvirtus kiaušinius.

Virti kiaušinius galima ir orkaitėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Virti kiaušinius galima ir orkaitėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Virti kiaušinius galima ir orkaitėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Virti kiaušinius galima ir orkaitėje.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintė Š.

Mar 31, 2018, 1:20 PM

Štai pernai viriau 20 kiaušinių, ir iš jų neliko nė vieno sveiko! Esu bandžiusi dėti sodos ar druskos, kaip patarė interneto išmintis, tačiau tai negelbėjo. Kiaušinių lukštai buvo sutrūkinėję. 

Noriu pasidalinti neseniai atrastu dar vienu būdu virti kiaušinius. Juos reikės virti ne puode, o... kepti orkaitėje. Nors iš šalies tai atrodo keistai, patikėkite – išbandžiau jau tris partijas, ir šis metodas man patiko kur kas labiau nei virti kiaušinius puode.

Internete aprašyta idėja buvo pasiūlyta kaip metodas, kuris tinka, kai reikia  paruošti didelį kiekį kietai virtų kiaušinių. 

Bet aš pastebėjau ir kitą naudą – orkaitėje suskilinėjo daug mažiau kiaušinių nei verdant juos įprastai. Suskilo tik maždaug trečdalis, o patys įskilimai buvo daug mažesni, ne tokie ryškūs.  Mat verdami vandenyje kiaušiniai sparčiai kaista, ir lukštai neišvengia temperatūrinio šoko, o orkaitėje jie šyla pamažu.

Be to, orkaitėje paruošti kiaušiniai nebuvo pervirę, baltymas buvo standus, bet ne guminis, o trynys – neišsausėjęs. 

Tiesa, šis metodas netiks ruošti kiaušiniams, kuriuos norėsite įdaryti, mat trynys atsiduria prie kiaušinio krašto. Bet tai – tik vienintelis mano pastebėtas trūkumas.

Taigi, pabandykite orkaitėje išvirti bent keletą – tuo labiau, kad ruošiantis Velykoms yra puiki proga, o be to, tai tikrai paprasta. 

Ko reikia? Tiktai kiaušinių ir virtuvinio rankšluosčio. 

Kiaušinius geriausiai palaikyti kambaryje, o prieš dedant į orkaitę dar pašildyti šiltame vandenyje. 

Virtuvinį rankšluostėlį sušlapinkite, išgręžkite ir patieskite ant orkaitės grotelių. Naudokite tiktai groteles! 

Išdėliokite kiaušinius, groteles dėkite į šaltą orkaitę per vidurį. Įjunkite orkaitę nustatę 150-155 laipsnių temperatūrą ir nustatykite laikmatį lygiai 30 min. 

Prieš baigiantis laikui pasiruoškite šalto vandens vonelę, į ją pridėkite ledukų, kad kuo geriau atšaldytų kiaušinius. 

Atsargiai suimkite rankšluostėlį už kampų ir iškelkite kiaušinius iš orkaitės. 

Nardinkite juos į šaltą vandenį ir palikite, kol bus kambario temperatūros. O po to marginkite gražiausiomis spalvomis. 

Patiko? Tuomet pasidalinkite su draugais, o jeigu ir jūs žinote gudrybių, kaip virti kiaušinius, kad neskilinėtų lukštai, pasidalinkite komentaruose.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.