Kaip sužinoti, ar jau laikas keisti pjaustymo lentelę

Pjaustymo lentelės, kaip ir kempinės, gali būti tikra bakterijų veisykla jūsų virtuvėje.

 Pjaustymo lentelė gali tapti tikra bakterijų veisykla. Tad ją būtina tinkamai prižiūrėti.<br> 123rf.com nuotr.
 Pjaustymo lentelė gali tapti tikra bakterijų veisykla. Tad ją būtina tinkamai prižiūrėti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2018, 11:32 AM

Ypač daug jų veisiasi ant plastikinių, o ne ant medinių pjaustymo lentelių.

Tai paaiškėjo Viskonsino universiteto (JAV) mokslininkams ištyrus lenteles. Apie tai plačiau galite perskaityti „Skonio“ rubrikos straipsnyje: „Bakterijų veisykla virtuvėje. Pasibaisėsite sužinoję, kas tai“.

Tad kaip dažnai reikėtų keisti pjaustymo lenteles?

Ir ką daryti, kad naudoti jas būtų saugu ir niekuo neužsikrėstume?

Interneto svetainė „NBC News“ primena, kad nesvarbu, kokią turite pjaustymo lentelę – medinę, plastikinę ar akmeninę, svarbiausia, kad skirtingas lenteles naudotumėte pjaustyti mėsai, daržovėms ir kitiems produktams.

Taip išvengsite bakterijų pernešimo nuo vieno produkto ant kito, pvz., nuo mėsos ant daržovių.

Po kiekvieno panaudojimo lenteles būtina nuplauti karštu vandeniu, naudojant indų ploviklį, kad žūtų bakterijos.

Jungtinių Valstijų žemės ūkio departamentas (USDA) rekomendavo lenteles dar papildomai sterlizuoti skysčiu, pagamintu iš chloro turinčio skysto baliklio ir vandens.

O keisti lenteles laikas, jeigu jos ypač nusidėvėjusios ir turi gilių griovelių, kuriuos sunku iššveisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.