Ar prieskoniai turi galiojimo laiką?

Kaip dažnai sunaudojate prieskonius? Galbūt jūsų prieskonių lentynoje yra ir tokių, kurie stovi nenaudojami metų metus?

 Kai kurie prieskoniai galioja tik 8 mėnesius.<br> 123rf.com nuotr. 
 Kai kurie prieskoniai galioja tik 8 mėnesius.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2018, 4:29 PM, atnaujinta Apr 14, 2018, 4:29 PM

„Na ir kas? Juk prieskoniai galioja amžinai“, – pamanysite jūs. Bet ar tikrai?

Štai interneto svetainės „Serious Eats“ kulinarijos ekspertai pažymi, kad malti prieskoniai gali būti laikomi apie 8 mėnesius, o nemalti – metus arba dvejus.

Žinoma, yra tokių intensyvaus skonio, kietos konsistencijos nemaltų prieskonių, kad jie gali būti laikomi labai ilgai. Tokie prieskoniai yra muskato riešutas ar žvaigždinis anyžius.

Tačiau kai kurie smulkiai malti prieskoniai, tokie kaip ciberžolė, juodieji pipirai ar imbieras, greitai netenka savo intensyvumo. Taip pat ilgai nereikėtų laikyti džiovintų žolelių, gėlių ar citrusinių vaisių žievelių.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.