3 puikūs būdai, kaip panaudoti banano žievę gaminant maistą

Ar žinojote, kad ir banano žievę galima valgyti? Taip, jūs teisingai supratote. Tai joks pokštas.

 Bananų žievė pravers ir gaminant kai kuriuos patiekalus. <br> 123rf.com nuotr. 
 Bananų žievė pravers ir gaminant kai kuriuos patiekalus. <br> 123rf.com nuotr. 
 Iš bananų su žieve galima paruošti puikios atpalaiduojančios arbatos.<br> 123rf.com nuotr. 
 Iš bananų su žieve galima paruošti puikios atpalaiduojančios arbatos.<br> 123rf.com nuotr. 
 Apvyniota bananų žieve mėsa iškeps gardi ir sultinga.<br> 123rf.com nuotr. 
 Apvyniota bananų žieve mėsa iškeps gardi ir sultinga.<br> 123rf.com nuotr. 
 Bananų žievę galima panaudoti ir gaminant glotnučius.<br> 123rf.com nuotr. 
 Bananų žievę galima panaudoti ir gaminant glotnučius.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 9:02 AM, atnaujinta Apr 18, 2018, 11:10 AM

Pasirodo, banano žievė, kurią dauguma, suvalgę saldųjį vaisių, tiesiog švystelime į šiukšlių dėžę, gali pagerinti ne vieno patiekalo skonį.

Bananų žievelės yra labai maistingos. Tai puikus skaidulų, kalio ir daugelio vitaminų šaltinis. Tiesa, kai kurie specialistai tikina, kad nėra pakankamai įrodymų, jog organizmas išties gali šiuos dalykus įsisavinti, o po to pašalinti.

O jeigu jums patinka virtuvėje eksperimentuoti, pasitelkę bananų žieveles galite išlaisvinti savo kūrybiškumą. Jau nekalbant apie tai, kad neišmesdami jų jūs sumažinsite maisto eikvojimą, kas irgi yra svarbu.

Kad būtų saugu vartoti bananų žievę, būtina vaisius prieš tai gerai nuplauti. O štai keli būdai, kaip panaudoti ją ruošiant patiekalus.

1. Sumalkite į glotnučius

Interneto svetainė „EatThis, NotThat!“ siūlo banano žievę panaudoti glotnučių gamybai. Tiesa, su sąlyga, kad jūsų kokteilinė yra pakankamai galinga. Mažesnės galios kokteilinė žievelės gali ir nesumalti.

Reikės:

2 neluptų prinokusių bananų nupjautais galais;

3/4 puodelio nesaldinto kokosų ar kitokio pieno;

2 arbatinių šaukštelių cinamono;

1 samtelio augalinės kilmės baltymų miltelių.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į kokteilinę ir plakite, kol pasieksite tinkamą konsistenciją.

2. Panaudokite mėsai suminkštinti

Nesvarbu, ar ketinate mėsą kepti orkaitėje, ar ant žarijų, jeigu ją užklosite prinokusio banano žieve minkštimu į apačią, mėsa išliks drėgna ir minkšta. Iškepus mėsą, pavyzdžiui, paukštieną, liks tik nuimti kepimo metu patamsėjusią žievę.

Nors šis triukas atrodo keistokas, jis gana plačiai paplitęs Azijos šalyse.

Kodėl tai veikia? Banano žievė padeda mėsos viduje sulaikyti drėgmę ir jos natūralias sultis.

3. Išsivirkite bananų arbatos

Tai pastaruoju metu ypač populiari arbata, kuri, kaip teigiama, padeda deginti kūno riebalus, nuramina ir padeda lengviau užmigti. Rekomenduojama ją gerti prieš miegą.

Reikės:

1 prinokusio banano su žieve;

1 arbatinio šaukštelio cinamono;

1 puodelio vandens.

Gaminimas:

Nupjaukite banano galus ir supjaustykite vaisių gabalais su visa žievele.

Įdėkite bananą į puodą su vandeniu, įberkite cinamono, užvirkite ir pavirkite dar apie 10 min.

Išimkite bananą ir per koštuvėlį įpilkite vandenį į puodelį. Jei norite, galite arbatą pagardinti medumi ar pienu.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.