Bet kad mėsa būtų skani, ji turi būti minkšta ir sultinga, o ne kieta.
„KitchenMag“ išvardijo šešis produktus, kurie net kiečiausią mėsą pavers daug minkštesne.
Druska
Druska, ypač jūros, – ideali priemonė, kuri greitai suminkština mėsą. Ir netgi svarbi ne druskos rūšis, o tinkamas jos naudojimas. Įsiminkite: norint paruošti švelnios struktūros, minkštą mėsą, ją reikia sūdyti ne gaminimo pradžioje, o pabaigoje. Mėsą galima drąsiai sūdyti net ir ne keptuvėje, o patiekus valgį ant stalo.
Tačiau nepersistenkite: daugiau druskos kepsnio nepavers dar minkštesniu: maždaug 1 kg mėsos pakaks arbatinio šaukštelio druskos.
Citrinų sultys
Norint suminkštinti mėsą ją galima paveikti rūgštimi. Tam puikiai tiks citrinų sultys.
Tačiau norint nesugadinti mėsos skonio taip reikia kai ką žinoti. Pirmiausia – nepadauginti, nes citrinos ims dominuoti ir užgoš natūralų mėsos skonį.
Mėsą troškinant galima įpilti citrinų sulčių arba dėti keletą citrinos skiltelių.
Jeigu kepate kepsnį orkaitėje, dėkite skilteles ant mėsos. O kepant keptuvėje jų galima padėti šalia ir apkepti.
Garstyčios
Garstyčios pagerina daugelio patiekalų skonį, mėsa – ne išimtis.
Su garstyčiomis galima ruošti veršieną, jautieną, ėrieną, kiaulieną, paukštieną ir kitas mėsos rūšis.
Pavyzdžiui, ištrinkite garstyčiomis viščiuką ir palikite valandai. Mėsa bus itin švelni, minkšta ir sultinga.
Garstyčiomis galima aptepti ir pjausnius ar kepsnius – mėsėdžiai tikrai įvertins jų skonį.
Svogūnai
Svogūnas – puiki kompanija mėsai. Kaip teisingai paruošti mėsą, kad ji būtų ne tik skani, bet ir švelni, minkšta? Sutarkuokite svogūną tarka arba labai smulkiai supjaustykite. Ištrinkite mėsos gabalą ar gabalus ir palikite pastovėti porą valandų šaltoje vietoje.
Per tą laiką mėsa pasisavins svogūnų sultis, dėl to ji bus itin švelni. Į svogūnų tyrę galite berti ir mėgstamų prieskonių, tačiau, kaip minėta aukščiau, neberkite druskos – pasūdysite patiekalą, kai bus paruoštas.
Krakmolas
Dar vienas slaptas mėsos minkštintojas, apie kurį žino tik patyrusios šeimininkės – krakmolas. Tinka ir bulvių, ir kukurūzų krakmolas. Tereikia ištirpinti jį nedideliame vandens kiekyje ir aptepti juo kepsnius.
Kepant keptuvėje susidarys plonytė traški plutelė.
Vynas ar kitas alkoholis
Alkoholis – populiarus mėsos marinatas. Į mėsos troškinį įpilkite taurelę romo. degtinės ar kito stipraus gėrimo – ir mėsa tikrai nebus guminė, o alkoholis troškinant išgaruos.
Marinatui labai tinka ir vynas. Jis itin dažnai taikomas prancūzų virtuvėje.