Kitchn.com surinko virtuvių vadovų ir namų šeimininkių mintis apie tai, ko niekada nereikėtų daryti virtuvėje.
1. Norėdami nukelti karštą dangtį, niekada nenaudokite drėgnos šluostės ar rankšluostuko – karštis daug greičiau plinta per drėgnus daiktus nei per sausus.
2. Niekada nepamirškite nusiplauti rankų, jeigu pjaustėte aitriąją papriką – aitriosios medžiagos dar ilgai išlieka ant odos, tad pasitrynę akis galite dar ilgai verkti.
3.Niekada nesistenkite pagauti krentančio peilio – tai niekada nesibaigia gerai. Verčiau atsitraukite, kai išmetate jį iš rankų.
4. Niekada nedėkite miltų ar krakmolo į karštą skystį – jie greitai sušoks į gumulus, bus sunku juos išmaišyti. Pirmiau sudrėkinkite sausus ingredientus šlakeliu skysčio, išmaišykite, kol gausite lygią košelę, ir pilkite ją į karštą skystį.
5. Niekada nepatiekite patiekalo, jei jo neparagavote – jame beveik visada trūksta druskos.
6. Jeigu recepte parašyta, jog reikalinga soda, niekada nekeiskite jos kepimo milteliais ir atvirkščiai – nesulauksite tokio rezultato, kokio norėjote. Nors jie abu išpurena ir kildina tešlą, tai daro skirtingai.
7. Nenaudokite metalo įrankių nesvylančioje keptuvėje – tai pažeis paviršių, ir turėsite pamiršti, jog įsigijote daiktą, kuriame maistas nepridega.
8. Niekada nemaišykite vandens su karštu aliejumi – galite rimtai apsideginti.
9. Nenaudokite buko peilio – tai pavojingiau nei aštriausias skustuvas.
10. Niekada nebandykite išplakti baltymų, jei juose yra nors lašelis trynio – jums tiesiog nepavyks. Taupykite laiką ir kantrybę.
11. Niekada nepamirškite: karšta stiklinė atrodo lygiai taip pat, kaip šalta.
12. Niekada nemaišykite ryžių, nebent gaminate rizotą. Palikite ryžius ramybėje, kad jie sugertų skysčius – tik taip gausite geriausią rezultatą.
13. Kepant geriau naudoti svarstykles, o ne matavimo puodelius ar šaukštus – tai garantuos, kad visada gausite tą patį rezultatą.
14. Nepjaustykite kepsnio, vos tik jį nuėmę nuo keptuvės – jis turi truputį pailsėti ir įgauti daugiau sultingumo bei skonio.
15. Jeigu virtuvėje kas nors užsidegė, neatidarykite durų – ugnis gaus daugiau deguonies ir dar labiau įsiliepsnos. Išjunkite viryklę ir leiskite ugniai pačiai užgesti, o jeigu nesiseka, kvieskite pagalbą.