15 patarimų, ko niekada nereikėtų daryti virtuvėje

Virtuvė – vieta, kurioje kyla tam tikrų pavojų. Karšti paviršiai, aštrūs įrankiai, prietaisai. Bent mažiausia klaida, ir rezultatas – nepataisomas: nuo sugadinto valgio iki susižalojimo.

 Net maža klaida gali sugadinti patiekalo skonį.<br> 123rf.com nuotr.
 Net maža klaida gali sugadinti patiekalo skonį.<br> 123rf.com nuotr.
Nebandykite išplakti baltymų, jei juose yra nors lašelis trynio. <br> 123rf.com nuotr.
Nebandykite išplakti baltymų, jei juose yra nors lašelis trynio. <br> 123rf.com nuotr.
 Visada paragaukite patiekalo prieš tiekdami jį kitiems.<br> 123rf.com nuotr.
 Visada paragaukite patiekalo prieš tiekdami jį kitiems.<br> 123rf.com nuotr.
 Niekada nepamirškite nusiplauti rankų, jeigu pjaustėte aitriąją papriką. <br> 123rf.com nuotr.
 Niekada nepamirškite nusiplauti rankų, jeigu pjaustėte aitriąją papriką. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 1, 2018, 7:58 PM

Kitchn.com surinko virtuvių vadovų ir namų šeimininkių mintis apie tai, ko niekada nereikėtų daryti virtuvėje.

1. Norėdami nukelti karštą dangtį, niekada nenaudokite drėgnos šluostės ar rankšluostuko – karštis daug greičiau plinta per drėgnus daiktus nei per sausus.

2. Niekada nepamirškite nusiplauti rankų, jeigu pjaustėte aitriąją papriką – aitriosios medžiagos dar ilgai išlieka ant odos, tad pasitrynę akis galite dar ilgai verkti. 

3.Niekada nesistenkite pagauti krentančio peilio – tai niekada nesibaigia gerai. Verčiau atsitraukite, kai išmetate jį iš rankų.

4. Niekada nedėkite miltų ar krakmolo į karštą skystį – jie greitai sušoks į gumulus, bus sunku juos išmaišyti. Pirmiau sudrėkinkite sausus ingredientus šlakeliu skysčio, išmaišykite, kol gausite lygią košelę, ir pilkite ją į karštą skystį.

5. Niekada nepatiekite patiekalo, jei jo neparagavote – jame beveik visada trūksta druskos.

6. Jeigu recepte parašyta, jog reikalinga soda, niekada nekeiskite jos kepimo milteliais ir atvirkščiai – nesulauksite tokio rezultato, kokio norėjote. Nors jie abu išpurena ir kildina tešlą, tai daro skirtingai.

7. Nenaudokite metalo įrankių nesvylančioje keptuvėje – tai pažeis paviršių, ir turėsite pamiršti, jog įsigijote daiktą, kuriame maistas nepridega.

8. Niekada nemaišykite vandens su karštu aliejumi – galite rimtai apsideginti.

9. Nenaudokite buko peilio – tai pavojingiau nei aštriausias skustuvas.

10. Niekada nebandykite išplakti baltymų, jei juose yra nors lašelis trynio – jums tiesiog nepavyks. Taupykite laiką ir kantrybę.

11. Niekada nepamirškite: karšta stiklinė atrodo lygiai taip pat, kaip šalta.

12. Niekada nemaišykite ryžių, nebent gaminate rizotą. Palikite ryžius ramybėje, kad jie sugertų skysčius – tik taip gausite geriausią rezultatą.

13. Kepant geriau naudoti svarstykles, o ne matavimo puodelius ar šaukštus – tai garantuos, kad visada gausite tą patį rezultatą.

14. Nepjaustykite kepsnio, vos tik jį nuėmę nuo keptuvės – jis turi truputį pailsėti ir įgauti daugiau sultingumo bei skonio.

15. Jeigu virtuvėje kas nors užsidegė, neatidarykite durų – ugnis gaus daugiau deguonies ir dar labiau įsiliepsnos. Išjunkite viryklę ir leiskite ugniai pačiai užgesti, o jeigu nesiseka, kvieskite pagalbą.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.