Septynios dažnos klaidos, kurias darote ruošdami maistą kepsninėje

Vasarą kepsninė tampa vienu populiariausių prietaisų, nurungiančiu viryklę ir ypač orkaitę. Šį maisto gaminimo meną, atrodo, daugelis išmano, tačiau yra kelios klaidos, kurias daro dažnas. Sužinokite jas.

 Kai jūsų ugnis yra per karšta, kepsnys pradeda degti iš išorės, nors viduje net nepradėjęs kepti.<br> 123rf.com nuotr.
 Kai jūsų ugnis yra per karšta, kepsnys pradeda degti iš išorės, nors viduje net nepradėjęs kepti.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2018, 1:09 PM

1. Per ilgai laikote mėsą marinate. 

Nelaikykite mėsos marinate per ilgai, tuo labiau, jei marinatas su druska. Druska ištraukia iš mėsos sultis, ir kepsnys bus ne toks sultingas.

2. Nenuvalote grotelių.

Nekepkite ant nešvarių grotelių. Jeigu paliksite pridegusio maisto, kepant toje vietoje jo pridegs dar daugiau. Degėsiai ne tik gadina skonį – tai kancerogenai.

3. Malkoms ar anglims uždegti naudojate degiuosius skysčius. 

Jų kvapas įsigeria į kepsnius net ir tuomet, kai malkos būna ilgai degusios ir, atrodo, skystis jau seniai turėjo išgaruoti. Ypač pavojinga, jeigu šie skysčiai pilami ant žarijų, kai mėsa jau kepa – taip išsiskiria nuodingos medžiagos, galinčios patekti į kepsnį. 

4. Skubate dėti mėsą ant grotelių. 

Nepradėkite kepti kepsnių, kol jūsų anglys nebus šviesiai pilkos spalvos – jeigu jos juodos, yra dar nepakankamai įsidegusios. Ant jų uždėjus kepsnius nebus pakankamos kaitros. 

5. Kepate virš pernelyg karštos ugnies. 

Kai jūsų ugnis yra per karšta, kepsnys pradeda degti iš išorės, nors viduje net nepradėjęs kepti. Ką daryti, jeigu visa jūsų kepsninė – kaip aštuntas pragaro lygis? 

Sukurkite kepsninėje dvi zonas. Tai reiškia – paskirstykite anglis taip, kad jos atsidurtų vienoje kepsninės pusėje, kitą palikite tuščią arba padengtą labai plonu žarijų sluoksniu. Turėdami dvi tokias zonas geriau galėsite kontroliuoti kepimą. Dėkite mėsą ar daržoves į karštąją pusę, kai norite greitai apkepti ir perkelkite visa tai į kitą pusę, kai norisi kepti ramiau. 

6. Valgote ką tik iškeptą kepsnį.

Iškepę kepsnį neskubėkite prie stalo – leiskite jam pailsėti ir įgauti daugiau skonio. Nedideliam kepsniui užteks pastovėti kelias minutes, didesniam gali prireikti ir 20 minučių ar pusvalandžio.

7. Žarijas užpilate vandeniu.

Negesinkite baigiančių degti žarijų vandeniu – palaukite, kol ugnis užges natūraliai. Sudegusias žarijas susemkite ir išpilkite – kepsninę reikėtų laikyti sausą. Taip ji tarnaus jums ilgiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.