„KitchenMag“ surinko visas gudrybes, kurios leis išvirti bulves maksimaliai greitai.
Kaip greitai išvirti bulves puode
Užpilkite nuskustas bulves verdančiu, o ne šaltu vandeniu. Kai vanduo vėl pradės virti, berkite druskos ir dėkite vieną valgomąjį šaukštą sviesto (aliejus čia netiks), tuomet sumažinkite kaitrą.
Sviestas palaikys didesnį karštį, todėl bulvės išvirs du kartus greičiau nei verdant tik vandenyje.
Kaip greitai išvirti bulves mikrobangų krosnelėje
Bulves nuplaukite, nuskuskite, sudėkite į paprasčiausią plastikinį maišelį maisto produktams, apibarstykite druska ir šlakeliu aliejaus.
Suvyniokite maišelį, padarykite 3-4 skyles, kad išeitų oras. Dėkite į mikrobangų krosnelę, įjunkite maksimalų režimą ir palikite bulves 7-10 minučių.
Ar išvirė, tikrinkite labai atsargiai, kad nenusidegintumėte garais.
Kaip greitai išvirti bulves su lupena
Bulvės su lupena – ir skanu, ir naudinga. Išsirinkite vidutinio dydžio bulves ir gerai nušveiskite šepetėliu.
Nuvalytas bulves apvoliokite aliejuje ir į kiekvienos šoną įbeskite po keletą perpus nulaužtų dantų krapštukų, kad bulvė galėtų laikytis ant jų kaip ant kojų. Kiekvienai bulvei prireiks trijų-keturių „kojelių“.
Maksimaliai greitai jas išvirti vėl padės mikrobangų krosnelė: dėkite bulves į ją, 5 minutės – ir galėsite valgyti.
Dar keletas universalių patarimų
Pirmiausia – nesvarbu, kurį metodą taikysite savo virtuvėje, visada rinkitės vienodo dydžio bulves, kad visos išvirtų vienu metu.
Ar bulvės išvirė, tikrinkite dantų krapštuku, o ne peiliu. Peilis gali pernelyg suardyti bulvę.
Kad išvirtos bulvės būtų aromatingesnės, į vandenį įdėkite petražolės ar krapų šakelę.