Atlikęs tyrimus jis išskyrė keturias taisykles, kurių laikantis visada pavyks išvirti pačią skaniausią kavą.
Štai jos.
1. Naudokite kietą vandenį
Pasirodo, kad vandens kietumas lemia geresnį kavos skonį. Tyrimai parodė, kad kuo kietesnis būna vanduo, tuo stipresnio skonio kava.
Vandens kietumą lemia jame esantys magnis ir kalcis. Būtent šie elementai ir sustiprina gėrimo kokybę ir skonį.
2. Laikykite kavos pupeles šaldytuve
Tyrimas taip pat parodė, kad tai, kur laikote kavos pupeles, gali labai paveikti gėrimo skonį, rašoma interneto svetainėje „MailOnline“.
Geriausia šviežias pupeles laikyti šaldytuve, nes šviežiai skrudintoje kavoje yra anglies dioksido, kuris lengvai išgaruoja, o su juo, deja, išgaruoja ir didžioji dalis skonio.
3. Atidžiai rinkitės malūnėlį
Kavos rupumas taip pat svarbus, nes jeigu pupelės sumalamos per smulkiai, jos gali sulipti, o dėl to skonis susilpnėja.
Tačiau pupeles reikėtų sumalti ir ne per stambiai, nes smulkiau malta kava išskiria daugiau aromato.
4. Tolygiai pilkite vandenį
Kavos kokybė priklauso ir nuo to, kaip karštas vanduo susimaišo su kava.
Norint, kad skonis būtų kuo geresnis, reikėtų vandenį reikėtų pilti kuo tolygiau.