Verta žinoti: 5 netikėti cukraus panaudojimo būdai

Tikite, kad cukrus yra baltoji mirtis ir stengiatės jo vartoti kuo mažiau? Neskubėkite jo išmesti, nes šis saldiklis praverčia ne tik kepiniams ar gyvenimui pasaldinti, bet ir buityje.

 Cukrus padeda išsaugoti kepinių šviežumą ilgesnį laiką.<br> 123rf.com nuotr.
 Cukrus padeda išsaugoti kepinių šviežumą ilgesnį laiką.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2018, 8:44 AM

1. Gėlės žydės ilgiau

Į vandenį įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir pamaišykite. Dar kartu su cukrumi galite įdėti ir šaukštą acto, kad išvemgtumėte stiebų pelijimo.

2. Sodo augalai ir žolė augs geriau

Įmaišykite saują cukraus į dirvožemį. Cukrus praturtina dirvos mikrobų gyvenimą ir yra galingas energijos šaltinis. Tai gali padidinti bakterijų, kurios kovoja prieš įsibrovėlius, kiekį.

Be to, į žolės sėklas įmaišydami cukraus, jūs pagyvinsite savo veją. Ji augs kur kas vešlesnė ir gražesnė.

3. Apsaugosite kepinius nuo sužiedėjimo

Sudėkite kepinius į plastmasinį sandarų indelį ir įdėkite kelis cukraus kubelius. Tai padės išsaugoti kepinių šviežumą ilgesnį laiką. Labiausiai stebina tai, kad tokiu pačiu būdu galite apsaugoti ir sūrį nuo pelėsių.

4. Pašalinsite žolės dėmes

Į dubenėlį suberkite pusę puodelio cukraus, palengva maišydami pilkite vandenį, kol masė pasidarys kaip pasta. Uždėkite šios pastos ant dėmės ir palikite 30 minučių, tada išskalbkite.

Kaip rašoma diyncrafts.com, cukruje yra fermentų, skaidančių žolėje esančius chlorofilo pigmentus. Ištraukę iš skalbimo mašinos, patikrinkite, ar neliko dėmės. Jei dar šiek tiek liko, pakartokite procedūrą.

5. Nuvalysite nuo odos tepalus ir riebalus

Sumaišykite lygias dalis cukraus ir skysto muilo. Mišiniu trinkite rankas. Tai padės pašalinti riebalus, purvą ir tepalus. Cukrus yra puiki šveičiamoji priemonė, todėl rankos bus ne tik švarios, bet ir švelnios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.