Neišmeskite obuolių žievelių – štai kaip jas galima panaudoti

Rudenį, kai iš obuolių kepame pyragus, verdame obuolių sūrį, triname tyreles, žieveles dažniausiai išmetame. Be reikalo! Obuolių žievelėms galima suteikti antrą gyvenimą – panaudoti jas kai kuriems patiekalams ar net blizginant puodus. 

 Gamindami kai kuriuos patiekalus obuolių žievelę nulupame.<br> 123rf nuotr.
 Gamindami kai kuriuos patiekalus obuolių žievelę nulupame.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2018, 3:12 PM, atnaujinta Oct 1, 2021, 9:49 AM

Gerų patarimų portalas „Kitchn“ siūlo keletą šaunių būdų, kur galima panaudoti obuolių žieveles.

Kai kurie jų tikrai nustebins.

Gaminkite tirštąjį kokteilį

Obuolių žievelėse yra daug skaidulų, todėl jokiu būdu jų neišmeskite. Vienas iš būdų jas panaudoti – dėti į tirštuosius kokteilius.

Užšaldykite žieveles mažomis porcijomis ir kas kartą gamindami kokteilį įmeskite jų į kokteilių trintuvą. Žarnynas jums už tai padėkos!

Praturtinkite avižų košę skaidulomis

Taip pat užšaldytas obuolių žieveles galite dėti į verdamą avižinių dribsnių košę ar nevirtą, tik pienu užpiltą avižinių dribsnių košę. Dėl gėresnės tekstūros žieveles galima sumalti ir užšaldyti ledukų formelėse.

Košė, praturtinta skaidulomis, bus dar draugiškesnė žarnynui!

Išsivirkite arbatos 

Sudžiovinkite žieveles. O kai norėsite skanios arbatos, į prikaistuvį dėkite gerą saują obuolių žievelių, gabalėlį cinamono lazdelės ir pavirinkite 10 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite medaus. 

Namai bus sklidini puikaus aromato, o jūs mėgausitės skania ir sveika arbata!

Pasigaminkite traškučių

Obuolių žieveles galima paversti sveikais ir skaniais traškučiais. 

Suvilgykite žieveles neutralaus skonio aliejumi, įmaišykite šaukštą cukraus ir apibarstykite cinamonu. 

Perkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę. Praėjus maždaug 12 minučių traukite skardą lauk ir atvėsinkite obuolių žieveles. Jas laikykite sandariame inde ir mėgaukitės, kai užsimanysite ko nors saldaus.

Išvalykite aliuminio indus

Teigiama, kad rūgštys, esančios obuolių žievelėse, padeda pašalinti dėmes ir nešvarumus nuo aliuminio puodų ar keptuvių paviršiaus. 

Kaip tai padaryti? Dėkite žieveles į puodą užpilkite vandens ir pavirinkite maždaug 30 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.